Makaron puttanesca

Makaron puttanesca

Makaron puttanesca

Makaron puttanesca znajdziecie zarówno w kuchni neapolitańskiej jak i tradycyjnej kuchni rzymskiej. Te dwie wersje różni nie tylko region, ale także dodawanie do sosu filecików anchois, które w wersji rzymskiej są obowiązkowe i nadają mu głębię fantastycznego smaku! Jeśli jednak trudno Ci je kupić możesz je pominąć, a makaron bez nich będzie także pyszny w smaku i pełen aromatów. Skąd się wzięła nazwa? To bardzo ciekawa historia, a właściwie historie, bo spotkałam się z więcej niż jedną hipotezą jego pochod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję