Domowa shoarma drobiowa

Domowa shoarma drobiowa

Domowa shoarma drobiowa

Shoarma to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do przygotowania dań arabskich. Można ją przyrządzić niemal każdego gatunku mięsa: z piersi kurczaka lub indyka, wołowiny, cielęciny lub mieszanki wymienionych mięs. Czas przygotowania nie przekracza 30 minut (nie licząc marynowania). Ponieważ nie dysponuję w domu odpowiednim rożnem shoarmę przygotowuję na patelni  Zapraszamy na naszą fotorelację z Maroka - link Składniki:   (porcja dla 3 - 4 osób) · około 500 - 600  g mięsa z piersi kurc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, shoarma, frytki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, papryka, marynaty, pierś, piersi, indyk, kurczak, prosta zupa, ziemniak, pieczywo, wołowina, kebab, pieczone ziemniaki, ziemniaki, chleb, pierś z indyka, proste ciasto, drobiowe, kurczak z papryką , dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, dania z piersi indyka

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.