
Szynka z indyka z suszonymi pomidorami, czekała na publikację dosyć długo. Ciągle wyprzedzały ją przepisy sezonowe;) Wraz z szynką z kurczaka z oliwkami, należy ona do moich ulubionych wędlin z szynkowaru. Robię ją z połowy porcji jaka mieści się w szynkowarze. Lepiej zrobić jej mniej na raz niż ugotowć 1 kg wędliny, która będzie leżeć w lodówce za długo. Pamiętajcie, że to produkt przygotowany jest bez soli peklującej. Składniki: 1/2 kg piersi z indyka 8 połówek suszonych pomidorów 9 g soli 3 g cukru 1... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.