Szynka z indyka z suszonymi pomidorami, czekała na publikację dosyć długo. Ciągle wyprzedzały ją przepisy sezonowe;) Wraz z szynką z kurczaka z oliwkami, należy ona do moich ulubionych wędlin z szynkowaru. Robię ją z połowy porcji jaka mieści się w szynkowarze. Lepiej zrobić jej mniej na raz niż ugotowć 1 kg wędliny, która będzie leżeć w lodówce za długo. Pamiętajcie, że to produkt przygotowany jest bez soli peklującej. Składniki: 1/2 kg piersi z indyka 8 połówek suszonych pomidorów 9 g soli 3 g cukru 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.