Bakłażan pieczony faszerowany

Bakłażan pieczony faszerowany

Bakłażan pieczony faszerowany

Przepis na : obiad

Bakłażan jest bardzo smacznym warzywem i dość łatwym w przygotowaniu. Przetwarzając bakłażana należy pamiętać tylko o tym, że jest warzywem chłonącym tłuszcz jak gąbka. Z tego względu odradzam smażenie w dużej ilości tłuszczu, lepiej go piec lub grillować posmarowanego leciutko oliwą.  Polecam pieczonego z farszem z indyka i pieczarek. Składniki: 2 niezbyt duże dojrzałe bakłażany (skórka lśniąca, po naciśnięciu lekko się ugina) 1/2 kg pieczarek 1/2 kg chudego mięsa z indyka lub innego ulubionego 2 śre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.