Bakłażan pieczony faszerowany
Bakłażan pieczony faszerowany
Przepis na : obiad
Bakłażan jest bardzo smacznym warzywem i dość łatwym w przygotowaniu. Przetwarzając bakłażana należy pamiętać tylko o tym, że jest warzywem chłonącym tłuszcz jak gąbka. Z tego względu odradzam smażenie w dużej ilości tłuszczu, lepiej go piec lub grillować posmarowanego leciutko oliwą. Polecam pieczonego z farszem z indyka i pieczarek. Składniki: 2 niezbyt duże dojrzałe bakłażany (skórka lśniąca, po naciśnięciu lekko się ugina) 1/2 kg pieczarek 1/2 kg chudego mięsa z indyka lub innego ulubionego 2 śre... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje
Autor
Kuchcik gotuje
Strona bloga kulinarnego Kuchcik gotuje https://www.kuchcikgotuje.pl
Kuchcik gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, pieczarki, ser, mięso, bułki, indyk, ser żółty, dania obiadowe, przekąski, szybkie przekąski, mięsa pieczone, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Kuchcik gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję