Serdecznie witam i zapraszam na przepyszny domowy pasztet drobiowy. Pasztet jest prosty w przygotowaniu, przepyszny i aromatyczny. Polecam wypróbować przepis, bo warto. Do przygotowania pasztetu drobiowego będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 2 litry pasztetu dwie ćwiartki kurczaka - około 700 gramów jeden udziec z indyka (z kością) - około 500 gramów około 800 gramów piersi z kurczaka do gotowania mięsa: kawałek korzenia selera 1 cebula 1 mały por 2 średniej wielkości marchewki 2 średniej wielko...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...