Przepis na : obiad
Mielony kotlet z indyka w nietypowej formie klopsa, z rewelacyjnym sosem ze świeżych pomidorów i zielonej soczewicy z puszki. Doprawiony dużą ilością ziół i przypraw, najpierw smażony na patelni, a następnie krótko duszony w sosie. Polecam na pyszny, domowy obiad w gronie rodzinnym. SKŁADNIKI / 2 PORCJE KLOPS 250 g mielonego mięsa z indyka 1/2 czerstwej bułki, np. kajzerki 1 jajko +1/2 szklanki mleka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy Dijon przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny piepr... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...