Pieczony filet z indyka. Domowa wędlina.

Pieczony filet z indyka. Domowa wędlina.

Pieczony filet z indyka. Domowa wędlina.

Składniki: 1,5 kg filetu z indyka, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu Wileńskich , 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżka słodkiej papryki, kilka plasterków suszonego czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie:   Dokładnie myjemy filet z indyka pod zimną wodą, Osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy wszystkie błonki. Oprószamy solą i pieprzem. W miseczce przygotowujemy marynatę: płynny miód +ocet winny + sos sojowy + tymianek + słodka papryka. Zalewamy mięsko marynatą, dokładnie nacieramy. Dodaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.