Piernik ucierany na piwie

Piernik ucierany na piwie

Piernik ucierany na piwie

Spieszę Wam już z ostatnim świątecznym przepisem w tym roku, a mianowicie Piernik ucierany na piwie przełożony powidłami i musem jabłkowym - pyszny :) Przepis znalazłam w książce "Wypieki Siostry Marii" wydawnictwa Martel. Idealny do jedzenia już na drugi dzień, gdy ciasto zrobi się wilgotne od powideł i musu. Składniki: 0,5 kg mąki, 250 g cukru, 3 jajka, 70 g margaryny, 200 g miodu, 1 szklanka piwa, 1/2 opakowania przyprawy do piernika, 1,5 łyżki sody oczyszczonej, 7-8 łyżek musu jabłkowego, 7-8 łyżek powideł śli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.