Środa: Spaghetti z sosem al ragu

Środa: Spaghetti z sosem al ragu

Środa: Spaghetti z sosem al ragu

Sos al ragu, albo sos bolognese, jak bywa nazywany to pyszny, bardzo gęsty sos powstały w skutek procesu długiego duszenia. Całą wilgoć i wszystkie smaki zostały wchłonięte przez mięso, które jest soczyste i aromatyczne. Czas przygotowania : 0,45-3 godz. Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Jak zrobić sos bolognese We włoskich książkach kucharskich próżno szukać przepisu na sos bolognese, bo nie ma takiego sosu. Jest sos al ragu, czyli sos mięsny, długo duszony z warzywami. Ale mniejsza o nazwę. Ważne jest t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, mięso, seler, makaron, makarony, spaghetti, indyk, wieprzowina, seler naciowy, dynia, boczek, sos spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy, spaghetti bolognese

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.