Gjuwecz - gulasz z indyka.

Gjuwecz - gulasz z indyka.

Gjuwecz - gulasz z indyka.

Przepis na : obiad

Witajcie :) ostatnio mam przyjemność testowania super naczynia do pieczenia. Pewnie zapytacie co to jest i skąd taka nazwa, a więc -   Gjuwecz to gliniane naczynie i szybki sposób na przygotowanie zdrowego jedzenia. Można w nim upiec różnego rodzaju potrawy z mięsem , kaszami, ryżem, warzywami. Gjuwecz jest bardzo popularny na Bałkanach. Dostępny w rozmiarach : 0,7 l, 3 l, 4 l i 6 l. Danie w takim naczyniu przygotowuję pierwszy raz więc zrobiłam prostego indyka w sosie pomidorowym, wyszedł pyszny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Autor

Joasia kuchareczka

Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, mięso, sos pomidorowy, kasza, indyk, ryż, sosy, ryż z warzywami, papryka, piersi, pierś, makarony, ziemniaki, makaron, pierś z indyka, dania obiadowe, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, sos do ryżu, dania z makaronem, dania z piersi indyka, sos do makaronu

Inne przepisy z Sama słodycz i szczypta chili

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.