Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem

Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą być na słodko, wytrawne, z najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, słoik, tarta, pierogi, kasza, danie jednogarnkowe, zapiekanka, ser, brokuł, mięso, indyk, polędwiczki, bułki, polędwiczka, zapiekanki, brokuły, kurczak, kasza jaglana, ciasto, lasagne, potrawka, mielone, do pracy, kurczak z ryżem, ciasto na pierogi, bez pieczenia, zapiekanka z ryżu, zapiekanka z kurczakiem, ciasto francuskie, potrawka z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.