Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g brukselek 1/2 skrzydła z indyka 1/4 selera 2 pietruszki 3 marchewki kawałek pora 6 ziemniaków 300 g śmietany 18% 1 szklanka mleka 2% 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarenkach sól 1 łyżeczka cukru koperek dymka Sposób wykonania: Indyka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy około 1,5 l wody. Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, zdejmujemy z jej powierzchni pianę i wrzucamy obraną oraz oczyszczoną włoszczyznę (seler, marchew, pietruszka i por). Dodajemy s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.