tureckie chlebki pide z indykiem i paprykową pastą

tureckie chlebki pide z indykiem i paprykową pastą

tureckie chlebki pide z indykiem i paprykową pastą

Chlebki pide znane z Turcji jak i z całego Bliskiego Wschodu przewijają się w niezwykle wielkiej liczebności smaków - rodzaj farszu ogranicza tylko nasza wyobraźnia. Spróbujcie jedną z naszych wersji z mięsem mielonym z indyka oraz pastą paprykową i serem typu greckiego okraszoną świeżą kolendrą i rukolą. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 10g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju roślinnego 300g mięsa mielonego z indyka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zobacz ich smak

Warto przeczytać

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Jacek MazurJacek Mazur

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, ser, mięso mielone, mięso, pasty, papryka, pasta, rukola, indyk, zupa pomidorowa, przekąski, ciasto na niedziele, ciasto z bezami, ser biały, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone, pomidorowa ze świeżych pomidorów, dania bez mięsa

Inne przepisy z zobacz ich smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.