Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche

Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche

Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche

Przepis na : kolacja

Puszysty krem na bazie pasztetu z indykiem firmy  Profi ,  z dodatkiem pieczonego bakłażana, suszonych pomidorów i kaparów to prosta w przygotowaniu i tania przekąska z nutami śródziemnomorskim, a podana z sosem berneńskim i jajkiem poche zmienia się w wyszukane danie. Część składników siekamy zostawiając widoczne i wyczuwalne kawałki warzyw, nadając potrawie rustykalny charakter, dodajemy świeżą gałązkę estragonu, użytego do sosu berneńskiego, chrupiącą grzanką lub kawałek bagietki i gotowe. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, sosy, cytryna, sok, śniadanie, pasztet, krem, śniadania, cebula, suszone pomidory, bagietka, przekąska, przekąski, indyk, mielone, czosnek, pietruszka, kolacja, jajko w koszulce, jajko, warzywa, majonez, sos do jajek, mięso, sos do mielonego , mięsa pieczone, mielone z warzywami, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.