SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie było na maszynce nr.8 -1,5 kg pierś z indyka / szarpak dwu oczkowy -1 kg pierś z kurczaka/ szarpak dwu oczkowy -300 g pierś z kurczaka /2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -prklosól 16/kg -pieprz czarny 1g/kg -pieprz biały 1g/kg -mieszanka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 3-4 g/kg osobiście dałem 3g -papryka wędzona mielona łagodna lub ostra 1-2g/kg osobiście dałem łagodną 1g -cebula suszona 2g/kg -skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na si... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.