Przypadkowo znalazłam się na stronie : http://recipies.wikia.com/ Rozejrzałam się tu i ówdzie, zaopatrzyłam w olbrzymią ilość wspaniałych receptur. I skorzystałam z nich. Dziś właśnie propozycja, którą wyszperałam właśnie tu. Troszkę zmodyfikowana, rzecz wiadoma, ale ogólny zamysł pozostał przeze mnie nie naruszony. Urugwajska kuchnia w pigułce: Kuchnia mocno spleciona jest z historią i kulturą Urugwaju. Stanowi mieszankę na którą składają się zarówno kulinarne tradycje gauchos - poł... czytaj dalej...
Urugwajskiej kuchni chyba jeszcze nigdy ni emiałam okazji poznać ;p
marchewka jest bardzo słodka, i mnie w zbyt dużych ilościach nie odpowiada, ale z winem, wg mnie koniecznie :), pewnie nabiera innego wymiaru !Pozdrawiamy serdecznieTapenda
Ale podróżujesz kulinarnie:) Faktycznie zaskakująco proste połączenie ale pewnie trafione, bo kojarzy mi sie z niedzielnym obiadem...
wygląda orientalnie a składniki takie nasze polskie swojskie:)pycha!
nigdy nie spotkałam się z daniem kuchni urugwajskiej, więc z czystej ciekawości myślę, że warto spróbować :) pozdrawiam!