28.06.2023 Magda Uwielbiam słodki smak porów, najlepiej takich zatopionym w kremowym sosie ze śmietanki – jednocześnie delikatny, a jednak z charakterem. Taki sos jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a można go podawać prawie ze wszystkim – sam do ziemniaków, makaronów, lub serować z mięsem a nawet rybą. W dzisiejszym wydaniu coś co bardzo przypasowało moim dzieciakom – klopsiki z indyka, delikatne, świetnie pasujące do tego sosu. Obiad był gotowy dosłownie w chwilę, podałam z młodymi... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.