Kaczka – porady

Kaczka – porady

Kaczka – porady

Kaczka przez wiele lat nie była w naszym kraju zbyt popularnym mięsem. Teraz wraca do łask, jednak po latach względnej nieobecności wiele osób nie bardzo wie jak się za nią zabrać w kuchni. Można by powiedzieć, że czy kurczak czy kaczka, jedno i drugie to przecież ptak. Nie mniej jednak istotnych różnic trochę jest i nie można podchodzić do kaczki jak do skrajnie popularnego u nas kurczaka, przez pryzmat którego zwykliśmy oceniać wszelki inny drób. Poniżej zamieszczamy więc nieco użytecznych porad dla tych, którzy c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, mięso, kurczak, pierś, piersi, kapusta pekińska, indyk, piersi z kaczki, mięsa pieczone, sosy, pasztet, rosół, zupa, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania mięsne, kurczak pieczony, mięso duszone, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, pierś z indyka, filet z kurczaka, kurczak z cytryną, drugie danie, bez pieczenia, piersi z kurczaka faszerowane, dania z piersi kurczaka, sos do kurczaka, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.