SUROWIEC -1kg pierś indyka -300 g serduszek kurczaka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18/kg -pieprz biały 2g/kg -gorczyca biała mielona 2g/kg -czosnek suszony płatek 2g/kg / rozdrobniony w moździerzu -kolendra mielona 1g/kg -woda 10% -skrobia ziemniaczana 2% -żelatyna 4 płaskie łyżeczki lub skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na drobnym sitku 30-40 g/kg (można pominąć jak ktoś jest pewny że sobie poradzi z sklejeniem mięska ) Osobiście nie dawałem. Przyprawy dodatkowe dla chętnych które pole... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.