Przepis na : obiad
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych technik kulinarnych. Pozwala przygotować posiłki bogate w witaminy i składniki mineralne - dzięki temu, że produkty nie są zanurzone w wodzie nie dochodzi do wypłukania składników odżywczych. Gotowanie na parze to dobry sposób na przygotowanie posiłków lekkostrawnych i niskokalorycznych. Tak przyrządzone potrawy zalecane są także osobom cierpiącym na choroby układu sercowo-naczyniowego oraz mających podwyższony poziom cholesterolu. Ponieważ dania gotowane na parze są... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...