Brownie

Brownie

Brownie

Brownie to specjał kuchni amerykańskiej. Różni się nieco od naszych klasycznych ciast - jesteśmy przyzwyczajeni do bardziej lekkich i puszystych biszkoptów czy ciast drożdżowych, brownie z kolei jest bardziej gęste, cięższe i "maziste", przez co czasem mylone jest nawet z zakalcem. Głównym składnikiem brownie jest czekolada, dzięki czemu ma intensywnie czekoladowy smak. Ja jednak dla odmiany czekoladę zastąpiłam kakao. Brownie - przepis na ok. 16 porcji Do przygotowania brownie będą Ci potrzebne: 90g kakao... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.