Sezonowe warzywa na patelni podsmażamy, mięso marynowane w sosie sojowym dokładamy, całość chwilę dusimy i z ugotowanym ryżem łączymy. Jak najwięcej świeżych ziół dokłdamy, na ostro doprawiamy i na jednej patelni, obiad dla rodziny mamy. Warzywa nutę słodyczy całości dodają, ale olej z ostrą papryką i pieprz pikanterii nadają. Soli mało dodajemy bo sosem sojowym i ziołami ją zastępujemy. Składniki na 4 porcje: 400 g filetu z indyka, 2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 2 marchewki, 2 mał... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.