Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką

Dzisiaj polecam przepis na soczyste mięso pod warzywno - serową pierzynką. Zamiast schabu można użyć filetów z kurczaka, indyka lub szynki wieprzowej. Mięso warto wcześniej natrzeć przyprawami i oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, majonez, schab, pieczarki, indyk, szynka, kurczak, papryka, mięsa pieczone, filet z kurczaka, schab gotowany, ser biały, kurczak z czosnkiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka, kurczak z serem, szynka gotowana, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, kurczak z pieczarkami, mięso duszone, kurczak z papryką , soczysty schab pieczony, schab duszony z warzywami, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.