Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami
Do przygotowania tego dania użyłem brązowych pieczarek, ale spokojnie możecie wykorzystać też zwykłe, białe. Faszerowaną pierś z indyka możecie podać np. z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach . Składniki farszu (na ok. 1 - 1,2 kg mięsa): Dodaj napis 2 łyżki masła 2 duże cebule brązowe pieczarki (250 g) 3 ząbki czosnku 2 jaja 1 duży pęczek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 cytryna 1 czubata łyżka musztardy (użyłem limburskiej) sól pieprz majeranek olej roślinny (do pieczenia używam tego z pes... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, mięso, tarta, jajko, polewa, indyk, seler naciowy, sok, pierś, seler, pomidor, piersi, bułki, mielone, papryka, miód, pierś z indyka, mięsa pieczone, dania z piersi indyka, bez pieczenia, jak zrobić wodę z cytryna, mielone pieczarki, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, papryka faszerowana, drugie danie, dania bez mięsa
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz