Tarta z owocami na kremie panna cotta

Tarta z owocami na kremie panna cotta

Tarta z owocami na kremie panna cotta

To już ostatni tydzień kawacji. Niedługo i lato się skończy, więc to ostatni moment na zrobienie tarty ze świeżymi owocami - malinami, porzeczkami i jagodami. Do owoców będzie pasował krem panna cotta przygotowany z gotowanej śmietany. Składniki (na formę średnicy 30 cm): 2,5 szklanki mąki krupczatki 150 g zimnego masła ok. 150 g zimnej śmietanki 30 proc. 0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków szczypta soli na krem: 250 g śmietany 18 proc 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.