ciasto z kremem - przepisów 12068

  1. Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym
    Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym

    Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym to uczta dla wielbicieli masła orzechowego, karmelu i orzeszków ziemnych. Z racji, że jestem wielbicielką wszelkiego rodzaju orzechów, a i wszystko, co karmelowe, zawsze chętnie zjadam, ciasto zadowoliło moje kubki smakowe i myślę, że wielu osobom posmakuje. Osobiście nie przyrządzałam nigdy wypieków z dodatkiem masła orzechowego, są one dość specyficzne i na pewno trzeba być(...)pokrojonymi prażonymi orzeszkami ziemnymi (póki sos karmelowy nie zgęstnieje) - ciasto można podawać od razu, im dłużej stoi poza lodówką, tym miększy staje się krem fistaszkowy, lecz nadal można porcjować ciasto (krem zaczyna lekko spływać po bokach) - ciasto można też udekorowane wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, schłodzone kroi się bardzo dobrze, a krem fistaszkowy pozostaje zwarty Ciasto należy przechowywać

    Przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki, prowadzonego przez SmakolykiBereniki.

  2. Ciasto czekoladowe z kremem
    Ciasto czekoladowe z kremem

    Ciasto czekoladowe jest dobre na wszystko i na każdą okazję, więc również na Święta. Dzisiejsze ciasto czekoladowe z kremem jest proste do przygotowania, wspaniale smakuje i pięknie wygląda. W smaku jest bardzo czekoladowe, wilgotne i delikatne. Z kremem czekoladowym i bitą śmietaną to po prostu idealna czekoladowa rozpusta Przepis znalazłam na sweetcakes.pl (ciasto czekoladowe z kremem) i dałam się skusić(...)czego absolutnie nie żałuję! Mam nadzieję, że i Was skusi to ciasto czekoladowe z kremem i również będziecie nim zachwyceni Na blogu również znajdziecie inne czekoladowe pyszności jak np. Ciasto czekoladowe… poczwórnie, Ekspresowe ciasto czekoladowe, Ciasto czekoladowe z owocami, Ciasto czekoladowe z cukinia, Ciasto czekoladowe na twarogu oraz wiele innych… Zapraszam Ciasto czekoladowe z krememSkładniki na ciasto czekoladowe

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  3. Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową
    Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową

    oknem typowo jesienna pogoda... Trzeba więc trochę ocieplić i osłodzić atmosferę pysznym ciastem:) Proponuję puszysty biszkopt, przełożony kremem budyniowym i dżemem, pokryty pyszną masą śmietanową. Zaręczam, że na jednym kawałku się nie skończy! Biszkopt: 6 jajek,  szklanka cukru,  3/4 szklanki mąki pszennej,  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Cały krem rozsmarować na cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  4. Ciasto cynamonowe z kremem
    Ciasto cynamonowe z kremem

    Ciasto cynamonowe z kremem moim ulubionym bo kokosowym, ale Ty możesz zrobić bez dodatku wiórek i będzie śmietankowo. Dlatego nie ma w tytule  z  jakim kremem. Przepis jest mój, jeden z nie wielu, który sobie wymarzyłam. Ciasto: - 180 g masła - 120 g cukru pudru - 2 łyżki spirytusu waniliowego lub 2 cukry wanilinowe - 3 jaja  - 190 g mąki(...)zimną kaszę mannę po łyżce. Miksuj. Gdy już kaszę dodasz, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Gdy ciasto przestygnie, przekrój na pół. Zamknij ponownie  pierścieniem tortownicy i wlej krem, przykryj górą ciasta i pozostaw szczelnie zamknięte w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i ciesz się smakiem. CMOK

    Przepis pochodzi z bloga Pasje Jolki, prowadzonego przez Pasje Jolki Karcz.

  5. Dyniowe ciasto z kremem czekoladowym
    Dyniowe ciasto z kremem czekoladowym

    Dyniowe ciasta, dyniowe zupy, cóż... mamy po prostu jesień :) może trochę halloweenowo ale nie tak do końca polecam dziś ciasto. Przepis znalazłam w Kuchni pełnej smaków

    Przepis pochodzi z bloga Dzieje kuchennej Wiewióry, prowadzonego przez Wiewióra.

  6. Ciasto makowe z kremem
    Ciasto makowe z kremem

    Pyszne klasyczne ciasto z makiem i kremem budyniowym. Krem zrobiłam ze swojego sprawdzonego przepisu. Polecam nie tylko na Święta! Składniki: Ciasto: 200 g margaryny 5 jajek (białka i żółtka osobno) 300 g cukru 1 szklanka mleka 250 g suchego maku 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek arakowy lub rumowy Krem: 2,5 szklanki mleka 2 budynie(...)minut lub do suchego patyczka. 6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy. 7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę. 8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej). Smacznego!!! Źródło: Makaron i Rodzynka

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia domowa Ani, prowadzonego przez Ania Z.

  7. Ciasto z kremem i galaretką -  Zielone Jabłuszko
    Ciasto z kremem i galaretką - Zielone Jabłuszko

    Więcej..

    Przepis pochodzi z bloga Dorota Smakuje, prowadzonego przez DorotaSmakuje.

  8. Ciasto z kremem ajerkoniak i galaretką mandarynkową
    Ciasto z kremem ajerkoniak i galaretką mandarynkową

    Więcej..

    Przepis pochodzi z bloga Dorota Smakuje, prowadzonego przez DorotaSmakuje.

  9. Ciasto marchewkowe z kremem
    Ciasto marchewkowe z kremem

    jest wilgotne. Dodatkowo kolorami przypomina, że nieuchronnie zbliża się jesień... Przepis znalazłam u Kasi. Składniki: Ciasto: 4 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 2 szklanki tartej na drobnych oczkach marchewki 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu Krem biały: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% cukier puder do smaku aromat cytrynowy Warstwa pomarańczowa(...)suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na dwa blaty. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy mascarpone, a na koniec słodzimy do smaku i dodajemy aromat. Krem wykładamy na ciasto, przykrywamy drugim blatem ciasta i wkładamy do lodówki. 3. Zagotowujemy 1 i 1/2 szklanki soku, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Na gotujący się sok wlewamy budyń, gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zdejmujemy

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia domowa Ani, prowadzonego przez Ania Z.

  10. Ciasto z kremem bawarskim, musem truskawkowym i galaretką z białego wina
    Ciasto z kremem bawarskim, musem truskawkowym i galaretką z białego wina

    Pyszne, lekkie, orzeźwiające i pięknie prezentujące się ciasto na specjalne okazje. Pachnący wanilią krem bawarski to poważny konkurent panna cotty . Smakowo dość podobny, jednak dzięki kremówce jest puszysty i lekki jak chmurka. Jego smak podkreśla winna galaretka, a zdobią pyszniące się czerwienią truskawki. Inspiracją był dla mnie przepis znaleziony na  Kwestii Smaku . Wzbogaciłem go jednak o truskawkowy mus, zaś(...)jakiś czas by nie utworzył się kożuch. Po schłodzeniu wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno mikserem, następnie na małych obrotach stopniowo dodawać schłodzony krem. Gotowy krem bawarski przelać na stężały mus truskawkowy. Ciasto wstawić do lodówki na 3h. Galaretka z białego wina: 500 ml słodkiego białego wina (np. muscatu) 3 płaskie łyżeczki żelatyny cukier (opcjonalnie) dodatkowo plasterki truskawek

    Przepis pochodzi z bloga Food Square, prowadzonego przez foodsquare.

  11. Kruche ciasto i krem. Owoce i wino. Tarta z gruszkami, kremem śmietanowym i winną galaretką
    Kruche ciasto i krem. Owoce i wino. Tarta z gruszkami, kremem śmietanowym i winną galaretką

    Czy ja już zwracałam uwagę, że tartami ta jesień się zaczęła ? Była tarta z kurkami , później tarta z makiem i figami a dzisiaj będzie tarta na

    Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza , prowadzonego przez SmacznaPyza.

  12. Snikers
    Snikers

    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, aż piana będzie lśniąca. Do ubitej piany dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec jak ciasto kokosowe około 25-30 minut. Składniki na krem: 500 ml mleka; 16 g cukru waniliowego; 5 żółtek; 1 budyń śmietankowy; 3 łyżki cukru; 2 czubate łyżki mąki pszennej; 500 g masła; Wykonanie: Z mleka(...)czasu go mieszając. Masło dobrze utrzeć, dodawać po trochę budyniu cały czas przy tym ucierając. Pod koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu

    Przepis pochodzi z bloga In my kitchen, prowadzonego przez AlinaW.

  13. Ciasto dyniowe z kremem cynamonowym
    Ciasto dyniowe z kremem cynamonowym

    CIASTO DYNIOWE Z KREMEM CYNAMONOWYM Sezon dyniowy w pełni, dlatego prezentuję Wam bardzo smaczne ciasto dyniowe. Składa się ono z trzech wilgotnych i mięciutkich placków, przełożonych słodkim cynamonowym kremem. I muszę tu dodać, że krem nie należy do najmniej kalorycznych (jego składniki to masło, cukier puder, cynamon i przyprawa korzenna), ale nadaje ciastu wyrazistości. Ciasto długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi(...)CIASTA: Połóż pierwszy placek na ozdobnym talerzu lub paterze. Posmaruj jedną częścią kremu cynamonowego. Przykryj drugim plackiem. Posmaruj drugą częścią kremu. Połóż ostatni placek i ostatnią warstwę kremu, którą posmaruj również boki ciasta. Czarnym lukrem zrób pajęczynę i pająki. Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Słodko-Słony Świat Ilony, prowadzonego przez Ilona11.

  14. Ciasto francuskie z kremem karpatkowym.
    Ciasto francuskie z kremem karpatkowym.

    kreatywność i pomysł.   Gorąco polecam i zachęcam do przygotowania tego fajnego, szybkiego i niebanalnego ciasta. Przy dekoracji troszkę mu pomogłam ;) Składniki: 3 opakowania ciasta francuskiego wiśnie drylowane, marmolada 2 opakowania  kremu do karpatek 500 g masła lub margaryny mleko Czekoladowe glacage: 240 ml wody 20 g żelatyny 260 g cukru 40g glukozy 100 g gorzkiego kakao(...)Następnie przygotowujemy krem karpatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na paterze układamy okrągły rant (lub jak w moim przypadku obręcz z tortownicy) i układamy pierwszy blat spiralnego ciasta. Smarujemy go od serca kremem karpatkowym. Układamy kolejny blat, krem, blat krem.  Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą  noc. Żelatynę zalewamy 100 ml wody. Ostawiamy do napęcznienia. W małym

    Przepis pochodzi z bloga Malinowe Pocałunki, prowadzonego przez elwira K.

  15. Korzenne ciasto dyniowe z kremem michałkowym
    Korzenne ciasto dyniowe z kremem michałkowym

    Moja propozycja ciasta piernikowego na Wigilię i Boże Narodzenie. Przepis na ciasto zaczerpnęłam od Doroty , zmieniając nieco składniki. A krem z Michałkami i dżem pomarańczowy to już moja inwencja twórcza.  Składniki na 2 blaty czekoladowo-dyniowe: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy korzennej pół szklanki(...)czekoladowy, lekko dociskając. Ciasto schłodzić. Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodając stopniowo słodką śmietankę i ewentualnie cukier, by złamać gorzki smak. Wymieszać na gładki krem, dodając olej (dla połysku), posmarować wierzch ciasta. Dowolnie udekorować - na przykład złotymi perełkami i cukrem pudrem. Kroić schłodzone. * Aby uzyskać puree z dyni należy niedużą dynię umyć i przekroić na kilka mniejszych części

    Przepis pochodzi z bloga Czerwień i błękit, prowadzonego przez Patrycja.

Wybierz stronę :