Przepis na : obiad
Składniki: 800 g sznycli z indyka 2 jajka 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka czosnku w proszku sól, pieprz olej do smażenia Pieczarki: 500 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Sznycle rozbijamy delikatnie tłuczkiem, a następnie oprószamy każdy z osobna solą i pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy mleko, czosnek w proszku oraz sól. Mieszamy (ciasto powinno wyjść gęste). Każdy kawałek zanurzamy w cieście i od razu wkładamy na rozgrzany... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...