Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem

W tym roku po raz pierwszy posadziłam okragłą cukinię. Smakuje oczywiście tak samo jak ta podłużna ale zawsze inaczej i fajniej prezentuje się na talerzu. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy ok 10 cm 500 g mięsa mielonego z indyka 125 g ryżu (1 większy woreczek) 1 cebula majeranek sól,pieprz olej do smażenia starty ser żółty do posypania sos pomidorowy 1 puszka pomidorów krojonych sól,pieprz cukier majeranek Cukinie dokładnie umyć. Odciąć wierzchołki z ogonkami i wydrążyć miękki miąższ z pestkami. Lek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.