Krem z warzyw i gruszek z pulpetami z indyka i sera

Krem z warzyw i gruszek z pulpetami z indyka i sera

Krem z warzyw i gruszek z pulpetami z indyka i sera

Przepis na : obiad

  Składniki: Pulpety:  400 g mięsa z indyka (pierś lub udźce) 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 3/4 tymianku sól, pieprz Zupa: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 1 nieduży seler (ok. 150g) 150 g obranych ziemniaków 350 g obranych gruszek, bez gniazd nasiennych 1 l bulionu warzywnego 20 g masła 3 łyżki oleju 3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso oraz twaróg mielimy. Dodajemy jajko oraz przyprawy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy z masy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.