Risotto z warzywami i indykiem o nucie słodko chili

Risotto z warzywami i indykiem o nucie słodko chili

Risotto z warzywami i indykiem o nucie słodko chili

Ziarna ryżu parboiled mają bielmo prześwitujące o żółtozłotej barwie. Ryż ten gotuje się bardzo szybko, jest lekki, puszysty, nigdy się nie skleja.  Idealny jest do sałatek, czy jako dodatek do mięs, ryb i warzyw. Ja jednak postanowiłam przygotować z niego risotto. Lubię ten ryż i lubię risotto, więc czemu nie spróbować. Ryż ugotował się    fantastycznie, jak zawsze, każde ziarenko było wyczuwalne, ale całość połączyłam serem żółtym. Paseczki cukinii i marchewki były niczym nić wiążąca ryż w cało... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mielone, marchewka, risotto, cukinia, ser, mięso, ser żółty, warzywa, sosy, ryby, indyk, ryba, sałatka, sałatki, dodatki do mięs, kasza, ryż z warzywami, sos do mielonego , ser biały, lekkie sałatki, sałatka z ryżem, gotowana marchewka, szybkie sałatki, szybka sałatka, mięso mielone, ryż smażony, sos do ryżu, salatka z serem, sałatka z serem żółtym

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.