ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:146/245)

Sernik ananasowo-brzoskwiniowy bez pieczenia 136

czekoladę. Dodajemy do nich rozpuszczone wystudzone masło i dokładnie łączymy. Gotową masę przekładamy na dno foremki na ciasto i dokładnie ugniatamy (w moim przypadku tortownica o średnicy 24cm). Spód wrzucamy do lodówki na min.2h. Zajmijmy się masą sernika - do robota wrzucamy ser, brzoskwinie i ananasa - mielimy na gładką masę. W 150 ml ciepłej przegotowanej wody rozpuściłem 6 łyżeczek (około

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 347

Ciasto jogurtowe jest bardzo prostym, tanim i bardzo szybkim przepisem, do którego można dodać praktycznie wszystkie letnie owoce (chodź można użyć owoców z puszki np. brzoskwini) i najważniejsze, że zawsze wychodzi :)  Przepis poleciła  mi kiedyś koleżanka Małgorzata.  Składniki: 3 jajka , 1 szklanka jogurtu naturalnego , 3 szklanki mąki , 1 szklanka cukru(...)oleju , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , śliwki . Jajka ubić z cukrem. Dodać jogurt, olej wymierzać. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy. Delikatnie mieszać. Powstałe ciasto wylać na blaszkę. Wierzch ciasta obsypać odrobiną mąki, najlepiej za pomocą sitka. Na cieście ułożyć pokrojone śliwki (dzięki mące nie opadną na dno). Piec przez około 1 godz. w temperaturze

Konrad Gotuje
Ciasto jogurtowe z owocami 120

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo smaczne a zarazem bardzo proste ciasto jogurtowe, które można upiec z dowolnymi owocami. Idealnie pasuje do śliwek, truskawek, rabarbaru czy jabłek.  U mnie tym razem z brzoskwiniami z puszki Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego ( 250ml(...)dokładnie ubić mikserem na   puszystą masę. Dodać jogurt oraz olej. Następnie dodać  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i już ręcznie za pomocą łyżki całość wymieszać. Wylać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście wyłożyć owoce oraz kruszonkę. Piec w 180stopniach około 40 minut, każdy piekarnik piecze trochę inaczej więc najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem

W garach u Gosi
Torcik borówkowy bez pieczenia 204

nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotowac w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Otrębowe ciasto z czereśniami 118

Ciasto otrębowe z czereśniami. Je się je bez "wyrzutów sumienia".  Robię je kilka razy w sezonie. Teraz z czereśniami, ale wkrótce morele, brzoskwinie i śliwki. Wychodzi zawsze. Nie zawiera tłuszczu.  0,5 kg czereśni 1 szklanka mąki 1 szklanka pszennych otrąb 3/4 szklanki drobnego cukru 4 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki płatków migdałowych(...)koniec dodaj ze 3 łyżki cukru. Następnie dodaj do piany żółtka i dalej ubijaj, teraz dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec zmieszaj z otrębami. Wylej ciasto na blachę i równomiernie rozprowadź ciasto. Układaj połówki czereśni skórką do dołu. Posyp całość płatkami migdałowymi.Piecz w 180 stopniach ok 40-50 minut. Wystudź i oprósz cukrem pudrem

AZgotuj!
Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego 21

Share Pinterest Print Koktajl o smaku sernika brzoskwiniowego to gęsty napój zrobiony z twarogu, brzoskwiń i jogurtu naturalnego. Pyszny i treściwy sernik brzoskwiniowy w płynie Składniki

Oryginalny smak
Torcik borówkowy bez pieczenia 176

nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą być inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień, ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotować w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 169

który zapoczątkowuje nowy, podniecający i pełen upojnych wieczorów okres w twoim życiu. Okres ziołowych ciast! Bierzcie więc i jedzcie, a potem na siłownię! Ćwiczyć swoje łydki i ramiona. Składniki: 1 kg białego sera 1,5 szklanki cukru 4 jajka 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 brzoskwinie kilka gałązek bazylii 4 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g pełnoziarnistych herbatników 0,25 kostki(...)bazylia i pokrojone brzoskwinie. Masę serową wlewacie do foremki przykrywając uklepaną masę ciasteczkową i wsuwacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Po ostygnięciu wyjmujecie z foremki i wstawiacie do lodówki. Jecie kawałek po kawałku, przeglądając ofertę po ofercie najbliższych siłowni i marząc o kolejnym lecie. A tu niebawem szukacie kolejnych ziołowych ciast! Smacznego! Click

GRUBY WAŁEK
,,Orzechy i dynia pod złotą kołderką’’ 120

soku z cytryny Masa dyniowa: 1 szklanka puree z dyni 3 galaretki brzoskwiniowe 2 Łyżki jabłka z brzoskwiniami i cukrem Masa śmietanowa: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka zmiksowanych orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy z sodą i mlekiem. Wszystkie składniki zagniatamy i dzielimy na dwie części. Obie rozwałkowujemy na papierze

Podróż w kulinaria
twarogowe ciastka z morelami 112

pieczenia Delecty łyżeczka cukru wanilinowego Delecty ponadto: kilkanaście połówek brzoskwiń/moreli z syropu cukier puder do posypania 1 białko 3 łyżki mleka Masło (musi być dobrze schłodzone) zetrzeć na tarce, wymieszać z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać twaróg, cukier wanilinowy i żółtko, wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na prostokąt, złożyć go na trzy(...)lodówki na minimum godzinę (najlepiej na kilka godzin). Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 3 mm, foremką w kształcie jajka wykroić parzystą ilość ciastek. Białko roztrzepać z mlekiem. Połowę ciastek wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, posmarować za pomocą pędzelka białkiem. Na środku każdego układać osączoną połówkę połówkę brzoskwini. W pozostałych ciastkach kieliszkiem wycinać kółka, układać na wierzchu ciastek

6niebo
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 312

piękne wtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne ciasto z musem brzoskwiniowym. Ciasto doskonałe na każdą okazję. Jest trochę pracochłonne, ale efekt końcowy wart jest naszej pracy.  SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 4 łyżki oleju 3 łyżeczki kakao 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka(...)pieczenia 1/2 łyżki octu Wkładka serowa: 500g sera białego 5 jajek 150g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 100g margaryny 2 łyżki budyniu waniliowego Masa brzoskwiniowa : 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Masa budyniowa: 500ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowe perełki PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 73

Wierzch ciasta to kawowo-czekoladowa galaretka, przygotowana samodzielnie.  To mocno kawowe ciasto z chrupiącą warstwą orzechową, która świetnie komponuje się z delikatną i kremową masę budyniową z mascarpone. Nie należy ono do ciast przesłodzonych, gdyż wyczuwalna goryczka kawy zarówno w masie, jak i galaretce przełamuje słodycz bezy orzechowej. Trochę pracy przy nim jest, jak to bywa w ciastach wielowarstwowych(...)szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem

Kuchnia MagdaLeny
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 75

Wierzch ciasta to kawowo-czekoladowa galaretka, przygotowana samodzielnie.  To mocno kawowe ciasto z chrupiącą warstwą orzechową, która świetnie komponuje się z delikatną i kremową masę budyniową z mascarpone. Nie należy ono do ciast przesłodzonych, gdyż wyczuwalna goryczka kawy zarówno w masie, jak i galaretce przełamuje słodycz bezy orzechowej. Trochę pracy przy nim jest, jak to bywa w ciastach wielowarstwowych(...)szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem

Kuchnia MagdaLeny
Pokochaj olej rzepakowy! Ciasto z serem ricotta i brzoskwiniami. 127

przepis na babeczki, ale forma ciasta mi bardziej odpowiada. Składniki i przygotowanie: Składniki 2 ½ szklanki mąki uniwersalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 1 1/3 szklanki jasnego brązowego cukru ½ szklanki kremowego sera ricotta ½ szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 szklanka pokrojonej w kostkę obranej brzoskwini 2 obrane i pokrojone w plasterki(...)Przygotowaną masę należy przełożyć do 2 keksowych foremek (prostokątnych, wąskich, o wysokich brzegach), ozdobić plasterkami brzoskwiń i posypać cukrem, a następnie piec przez 45 – 55 min. w temperaturze 175ºC, aż zbrązowieje, a szpikulec wbity w środek będzie czysty i suchy po wyjęciu. Ostudzić ciasto przez 20 min, wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Porady: Aby odmierzyć ilość serka

Malinowe Pocałunki