brzoskwinie: puszka brzoskwiń w syropie pół szklanki syropu z brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa Na tynk: 20 dag masła 82 % 80 g cukru pudru 1 łyżka zimnego mleka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej gorąca woda do kawy Na polewę: 55 ml śmietanki kremówki 30 % 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: małe bezy ( według uznania ) syrop z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów(...)delikatnie mieszamy z ubitymi białkami. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na trzy krążki, z górnego krążka ścinamy wierzch. Przekrojone biszkopty nasączmy syropem z brzoskwiń. 2. Krem: Serek mascarpone mieszamy z cukrem
Izabelawkuchnischłodzeniu kruszonki. Zimne i pokruszone na grube okruchy ciasto będzie smakować wspaniale po upieczeniu. Przepis na drożdżówki z jabłkiem i cynamonem jest bardzo uniwersalny. To samo ciasto drożdżowe i kruszonkę warto wykorzystać do upieczenia bułeczek z innymi owocami - sprawdzą się wszystkie sezonowe (wypróbujcie na przykład wersji ze śliwkami, gruszkami, malinami lub brzoskwiniami). Polecam, smacznego: PRZEPIS NA DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI(...)łyżek cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z 3 szklankami mąki, cukrem, solą i jajkiem. Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając rozpuszczone masło - ciasto powinno być gładkie i elastyczne (jeśli będzie zbyt klejące, można dodać więcej mąki). Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 60-90 minut (powinno podwoić objętość). Po tym czasie
Lekcje w kuchniStopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć. Masę wyłożyć na biszkopt makowy. Wyrównać. 3. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie razem z syropem zmiksować blenderem na jednolity mus. Mus przelać do garnka i zagotować. Do gorącego musu wsypać galaretki. Wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Gęstniejący mus wyłożyć na ciasto, wyrównać. Odstawić do stężenia. 4. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa
Tradycyjna kuchnia Kasichciałabym zmienić moją dietę. Jeśli jeszcze uda mi się kiedyś wyeliminować biały cukier i zastąpić go czymś innym...Ciasto jest przepyszne, soczyste, konsystencja przypomina mi tureckie wypieki. Najlepiej smakuje z jabłkami, lecz możecie użyć różnych innych owoców. Dzisiaj wersja z brzoskwiniami
dolcevitainmykitchenpaski ok 1 cz grubości i smarujemy je powidłami, na górną połowę układamy ciasno plastry śliwek i zakładamy ciastem jak na zdjęciu. Następnie zwijamy je w różyczki i układamy w formie do muffin. Zamiast śliwek możemy użyć jabłek, gruszek czy brzoskwiń :) Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 200 C przez 15-20 minut może być dłużej dlatego zaglądajcie. Czas
Niezły Młynekzwykle, czyli z ananasem, było jednak inaczej. Za 14,5 zł dostaliśmy 32 cm pizze z kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami była caiem niezła, no i ciasto cienkie i dobrze przypieczone. Jak nie przepadacie za rybą, polecam spróbować właśnie pizzę, chociaż nieskromnie powiem, że z mojego
Słodkie Przyjemnościzrobiło galaretki z nazwami pysznych drinków które kojarzą się z dobrą imprezą stąd nazwa ciasta Gorączka sobotniej nocy. Gorączka sobotniej nocy Składniki: - galaretka Winiary Blue Curacao - galaretka Winiary Mojito - 2 galaretki Winiary Piña Colada - 2 galaretki Winiary Pink Margarita - puszka ananasów - puszka brzoskwiń - 400 ml śmietany 30 % - truskawki - herbatniki Przygotowanie: Galaretkę Blue Curacao i Mojito rozpuszczamy w oddzielnych(...)Pink Margarita rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plastry, układamy na wierzch i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki nawet na kilka godzin ja wytrzymałam trzy godziny. Ciasto jest delikatne i przepyszne. Życzę smacznego
Kulinarne życiesiada przy grzejniku i zaczyna suszyć przemoczone stopy. I zanim się człowiek nie obejrzy, już siedzi razem z nią, z kubkiem gorącej herbaty w jednej ręce i talerzykiem pysznego ciasta w drugiej. I prowadzi mgliste rozmowy o życiu. A skoro i tak od tego nie uciekniemy, to może przynajmniej zaprośmy do towarzystwa jeżyny. I tak wszyscy razem celebrujmy zmierzch(...)też zrobiłam. I chociaż przepis jest odgrzewany, bo dawno temu robiłam tę tartę w brzoskwiniami , postanowiłam wrzucić go na bloga. I namawiać wszystkich, żeby choć raz w sezonie zrobili to ciacho, bo jest pyszne! TARTA Z JEŻYNAMI I KAJMAKOWĄ MASĄ SEROWĄ Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone
les mirabellesformy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiarki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być wsypać porzesianą mąkę z proszkiem i mikserem wyrobić dość gęste ciasto nie za długo na owocach rozsmarować ciasto, piekarnik elektryczny nagrzany
W Mojej Kuchni LubięKrążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wszystkie składniki. W moim przypadku konsystencja była gęstsza niż standardowe ciasto naleśnikowe. Najlepiej spróbować usmażyć pierwszy naleśnik i sprawdzić na sobie czy jest smaczny, nie za bardzo gumiasty :) Kiedy naleśniki są gotowe, tworzyć "torty" w następujący sposób. Położyć na talerzu pierwszy naleśnik. Posmarować cienko twarożkiem i położyć na niego brzoskwinie. Położyć drugi naleśnik. Posmarować cienko twarożkiem, a ten polać syropem
W kuchni wieczoremProsty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj przychodzę do was z kolejną propozycją na pyszną sałatkę, tym razem na słodko. Sałatka z brzoskwiniami to pomysł na lekki lunch lub kolację. Słodkie brzoskwinie
Alle Dobre!Dzisiaj przychodzę do was z kolejną propozycją na pyszną sałatkę, tym razem na słodko. Sałatka z brzoskwiniami to pomysł na lekki lunch lub kolację. Słodkie brzoskwinie
Alle Dobre!Ten sernik powstał w momencie, gdy chciałam upiec lekką wersję sernika z brzoskwiniami bez bezy i innych fikuśnych dodatków. Po prostu ser i brzoskwinie – duet
Wiszniówkaskładniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie
Domowy Smak Jedzenia