Jeśli lubicie ciasta z porzeczkami - ten porzeczkowiec z bezą oczaruje Was smakiem. Połączenie słodkiej bezy i kwaskowatej, wyrazistej warstwy porzeczkowej jest po prostu pyszne! Bardzo polecam! Polecam również inne przepisy na tarty i kruche ciasta z owocami: Tarta z frangipanem i figami Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem(...)truskawkami Tarta z jagodami Rustykalna tarta z rabarbarem Sernikowa tarta z borówkami i brzoskwiniami Tarta z rabarbarem Tarta ze śliwkami i jogurtem Rustykalna tarta z morelami Galette z papierówkami Porzeczkowiec z bezą Składniki: 120g masła (w temp. pokojowej) 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej
Obiad gotowyCiasto jogurtowe ze śliwkami. Prawdopodobnie najłatwiejsze i najszybsze w przygotowaniu ciasto, jakie tylko możesz sobie wyobrazić. Przede wszystkim miękkie, puszyste, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Po prostu rozpływa się w ustach. Świetnie sprawdzi się jako podwieczorek i dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Tak naprawdę doskonałe z niemal każdym rodzajem sezonowych owoców. Z powodzeniem możesz użyć zamiast śliwek truskawek, jagód, brzoskwiń(...)oleju słonecznikowego lub rzepakowego 2 łyżki płynnego miodu (można pominąć lub użyć syropu klonowego) cukier trzcinowy (ok. 2-3 łyżki) i cynamon do posypania około 600 g śliwek Ciasto jogurtowe ze śliwkami – przepis Śliwki umyj, przekrój wzdłuż i wypestkuj. Mąkę przesiej do większej miski, następnie dodaj cukier, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj. W drugim naczyniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!brzoskwiniami. W każdym wariancie smakuje wyśmienicie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchy spód: 200 gram mąki pszennej tortowej 100 gram zimnego masła 1 jajko 3 łyżki cukru 1 łyżka wody szczypta soli Pozostałe składniki: 400 ml śmietany 30% 2 galaretki, u mnie cytrynowe ok 2 szklanki ulubionych owoców, u mnie czerwona porzeczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski
Blog kulinarny S9.PLPyszne ciacho,wilgotne i mięciutkie,nie za słodkie dzięki roku z cytryn do tego pyszne świeże brzoskwinie i serowa warstwa,mniam....
Swojskie jedzonkoBanany w towarzystwie są świetnym deserem do kawy, czy drugim śniadaniem. Możesz je przygotować z różnymi owocami czy bakaliami i naprawdę będą smakowały świetnie
Niezły MłynekSezon owocowy można spokojnie uznać za rozpoczęty. Na targowiskach pojawiły się nie tylko truskawki ale również maliny, morele, brzoskwinie i czereśnie. O tych ostatnich wiem oczywiście
Słodkie Przyjemnościherbatników (podobnie jak na blogu Zjem to!) oraz trochę nutelli do masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao. Biszkopt kakaowy: 10 jaj 10 łyżek cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kakao(...)orzechy, wymieszać. Masa z brzoskwiniami: brzoskwinie dokładnie odsączyć z zalewy, pokroić w niedużą kostkę i wymieszać z drugą częścią masy. Polewa: Czekolady połamać i roztopić osobno w kąpieli wodnej. Gorzką z 4 a białą z 2 łyżkami śmietanki. Układać warstwy: biszkopt, masa kakaowa, biszkopt, masa brzoskwiniowa, herbatniki, polewa ciemna i jasna. Ciasto schłodzić
Smakołyki Asijojczyła i wybierała z ciasta malutkie grudki sera domagajac się odpowiedzi na bardzo ważne pytanie: 'Co to do licha jest?!' Mnie samej bardzo smakowały i zdecydowanie powtarzam eksperyment od czasu do czasu. Oryginalnie zawierały pokrojone jabłko, ale nasze, z bananem, okazały się idealne. Myślę, że kilka innych też by się nadało: morele, brzoskwinie, czy borówki. Przepis z bloga Kraina(...)półplasterki olej do smażenia W sporej misce wymieszaj serek, jajka, makę, proszek do pieczenia, cukier i wanilię. Delikatnie wmieszaj banana. Na nieprzywierajacej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Wykładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i podawaj od razu z ulubionymi dodatkami - cukrem pudrem, dżemem, czy golden syrup. Pyszne
Lejdi of the housezrobicie wszystko wg przepisu, na pewno pięknie wam wyrośnie i nie będzie zakalca. Ciasto na jogurcie z budyniem i owocami świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy, na niedzielny deser czy poczęstunek dla gości. Owoce i smak budyniu można wybrać dowolny, zawsze wyjdzie pysznie! Składniki na jogurtowe ciasto Pewniaczek (blaszka o wym. 24x24cm): 360 g mąki pszennej typ 500 (około(...)borówki, śliwki, truskawki, jabłka, brzoskwinie) Przygotowanie Najpierw przygotowujemy budyń. Około 350 ml mleka doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałego mleka dodajemy proszek budyniowy i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Do gotującego się mleka wlewamy powoli mleko z budyniem i cały czas mieszamy np. za pomocą rózgi kuchennej, aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy ciasto jogurtowe. Mąkę, proszek
e-PrzepisyKulinarneCiasteczka gotowe w 30 min? - potrzebne od zaraz? Szybki, łatwy przepis na każdą okazję , myslę że będzie gościł u Was bardzo często. U nas wczoraj były brzoskwinie, dzisiaj są jagody z truskawkami. Polecam :) Zaczynamy : Składniki na 24 ciasteczka: 220 gr mąki self rising * 220 gr drobnego cukru -caster sugar 220 gr masła 2 łyżeczki aromaru wanililiowego 5 jajek(...)miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy. Dobrze jest , gdy masło wyciągniemy szybciej z lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty. Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut. Ciasteczka gotowe. Możemy posypać
Smaki Edytyznajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki, u mnie sera twarogowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 truskawek, u mnie mrożone maliny, mogą być inne świeże owoce jak brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, agrest, itp.;) dodatkowo(...)truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto nie wsiąkną aż tak rozmrażające się maliny. Ten patent jest
Zasmakuj Kuchniznajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki, u mnie sera twarogowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 truskawek, u mnie mrożone maliny, mogą być inne świeże owoce jak brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, agrest, itp.;) dodatkowo(...)truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto nie wsiąkną aż tak rozmrażające się maliny. Ten patent jest
Zasmakuj Kuchnipieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 30-35 minut w temp. 170 st. C Galaretka brzoskwiniowa: 5-6 brzoskwiń (mogą być z puszki) 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy z galaretką i wykładamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki. Pianka: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego(...)miksujemy aż się połączą z pianą. Gotową pianę wykładamy na galaretkę z brzoskwiniami Dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka herbatniki ok 20 sztuk Na piance układamy herbatniki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cynamonowe szczęścietwarogu mielonego 1 żółtko Owoce dowolne, miękkie, jeśli z pestką – wydrylowane: brzoskwinie, śliwki, truskawki, morele. Ostudzone ziemniaki tłuczemy dokładnie lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Nie miksujemy, bo wtedy zrobi się z nich wodnista papka. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy gruby wałek, który następnie dzielimy na 3 części
Kucharzycajest ich coraz więcej. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich w słodkich wypiekach. Polecam upiec ciasto gryczane z brzoskwiami. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju koksowego nierafinowanego 3 łyżki mąki gryczanej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat 2 obrane i pokrojone brzoskwinie Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, olej kokosowy, proszek
Truskawkowa Fiestałyżeczka z soku z cytryny Dodatkowo: owoce, np. borówki, truskawki, maliny, winogrona bezpestkowe, brzoskwinie, czereśnie (wypestkowane) galaretka cytrynowa i starta skórka z pomarańczy Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, cukier puder i szczyptę soli. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i wbić żółtko. Ciasto szybko zagnieść i owinąć folią spożywczą. Schłodzić ok. 2-2,5 godz. w lodówce. Takim ciastem wykładać
Zasmakuj Kuchnioknem jakby październik, tylko drzewa jeszcze zielone. Na targu widziałam pierwsze śliwki, polskie brzoskwinie i morele, kupiłam jabłka. Mimo to i tak mam ochotę na lody, nawet pogoda mi nie straszna;) Ale może lodową dietę przełożę na jutro. A dziś... dziś będzie ciasto cukiniowo-czekoladowe, kotleciki z kalafiora, wieczorem nastawię zaczyn na dyniowe bułeczki i kto wie czy znów
Obiad gotowyOdtworzyłam ciasto, które kupione było w cukierni. Jest słodkie, kremowe, bardzo łatwe i szybkie do zrobienia o każdej porze roku mimo że jest ono brzoskwiniowe to wystarczy użyć dżemu z brzoskwiń.Piekłam w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaCIASTO: 8 białek ¾ szkl cukru 3 żółtka 7 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 garść rozdrobnionych orzechów włoskich Krem: 2 puszki brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 1 kostka masła 2 paczki delicji 2 galaretki owocowe sposób wykonania: Białka ubić dodać cukier , żółtka
Darcia w kuchnisody 3 jajka pół szklanki oleju 1 i ½ szklanki mleka 20 – 30 dag brzoskwiń pokrojonych w kostkę Sposób wykonania W jednym naczyniu zmieszać ze sobą składniki suche i drugim płynne, a następnie płynne wlać do składników suchych i wymieszać wszystko łyżką. Napełniać ciastem (2/3 wysokości ) foremki do muffinek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni
Na słodko lub wytrawnie