ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:164/245)

tygrysek 96

kolorowe ciasto o bajkowej nazwie to gratka dla wielbicieli wypieków z galaretką. Jest lekkie, pełne owoców, przełamane słodyczą czekolady. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne ale efekt jest tego wart. Polecam szczególnie dla dzieci, na pewno będą zachwycone.  *foremka 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jogurtową(...)opakowania galaretki brzoskwiniowej kilka połówek brzoskwiń z puszki kilka plastrów ananasa z puszki dodatkowo: opakowanie galaretki cytrynowej opakowanie galaretki brzoskwiniowej  5-6 łyżek kremu typu nutella (użyłam biało-brązowego) Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodawać żółtka. Do ubitej piany dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Cześć ciasta wylać do tortownicy (nie za dużo, żeby biszkopt

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik jogurtowy pieczony. 198

tortownicę o średnicy 28 cm. CIASTO: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru 1 łyżka startej skórki cytrynowej lub drobniutko pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego 150 g margaryny 4 żółtka NADZIENIE: 4 białka szczypta soli 4 szklanki jogurtu o ulubionym smaku ( np. brzoskwinia, truskawka, malina) 1 szklanka kwaśnej śmietany(...)skórkę z cytryny mieszamy, wysypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojoną, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy, aż żółtka wstępnie połączą się z resztą ciasta. Teraz szybko zagniatamy ciasto (im mniej ogrzejemy je dłońmi tym lepiej), dzielimy na pół. Jedną częścią wykładamy blaszkę (ja najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. Drugą

Rozpustne gotowanie
Trójkątne ciasteczka z orzechami 173

zmielonych orzechów laskowych 200 g posiekanych orzechów laskowych 4 łyżki drzemy z brzoskwini 150 g ciemnej czekolady Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Przesiewamy mąkę i dodajemy 130 g masła, 130 g cukru, proszek do pieczenia i dwa jajka. Całość wyrabiamy na gładką masę. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. W tym czasie

KasiaiKrzysiu.pl
Tarta z jabłkami 184

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Sobota. We dwie. Mama i córka. Kiedy jakiś czas temu pojawił się post na tartę z brzoskwiniami już wówczas zapowiadałam, że pokuszę się o wersję śliwkową i jabłkową. Na śliwki już może nieco za późno za to jabłka obecnie wiodą prym wśród owoców. Muszę sama siebie pochwalić(...)niczego pod względem estetycznym jak i smakowym. No może dodałabym jeszcze rodzynki ale M ich nie cierpi więc tarta jest bez nich. W smaku mocno przypomina szarlotkę na kruchym cieście. Ale sami przyznacie, że w wersji tarty wygląda o niebo lepiej :D Trochę czasu zajęło mi ozdobienie tej tarty ale czego to nie można zrobić, gdy dziecko ucina sobie drzemkę

My simple kitchen
Sałatka z cebulką marynowaną 87

Sałatka z cebulką marynowaną i makaronem to propozycja na pyszną i pożywną kolację albo lekki obiad. Składniki 500g makaronu muszelki 200g cebulki marynowanej 500g piersi z

Wasze Przepisy
Krążek biszkoptowy z serkiem i smażonymi owocami 159

masło do natłuszczenia foremek, bułka tarta do obsypania foremek, likier pomarańczowy zmieszany z wodą do nasączenia biszkoptu. Pozostałe składniki na (8 porcji): 2 opakowania serka Almette jogurtowego, 4 świeże brzoskwinie, 4 figi,   12 szt. physalis, 1 łyżeczka syropu z agawy, 2 łyżki wody, orzechy i migdały w cukrze brązowym karmelizowane, listki świeżej mięty. Przygotowanie: Biszkopt: Owalne metalowe foremki smarujemy(...)proszkiem do pieczenia i powoli mieszamy.  Ciasto przelewamy do przygotowanych foremek. Ilość babeczek uzależniona jest od wielkości naszych form (moje mają średnicę 0,8 cm). Babeczki pieczemy ok. 25 -30 min., odstawiamy do wystygnięcia, następnie przecinamy biszkopt wzdłuż  na połowę i każdą z nich nasączamy likierem pomarańczowym. Z brzoskwiń usuwamy pestki i obieramy ze skórki, kroimy na małe

Moniki Smakołyki
Brzoskwiniowo-winogronowa fantazja 179

ciasto zadowoli każdego łasucha, który z przyjemnością sięgnie po następną porcję.  Brzoskwiniowa pianka idealnie pasuje do puszystego biszkoptu, a galaretka z winogronami dodaje lekko orzeźwiającego smaku. Składniki na biszkopt: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  4 łyżki oleju Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)Mleko skondensowane niesłodzone miksujemy i wlewamy do niego tężejącą galaretkę. Brzoskwinie drobno kroimy i dodajemy do masy. Tak przygotowaną masę nakładamy na pierwszy naponczowany placek biszkoptowy i przykrywamy ją drugim też naponczowanym biszkoptem. Na wierzchu układamy winogrona i zalewamy dwoma wcześniej rozpuszczonymi (według przepisu na opakowaniu) truskawkowymi galaretkami. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami 146

Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Składniki:  1 szklanka mąki szczypta soli 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 80 g posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 2 łyżki gęstego jogurtu 3/4 szklanki  pieczonej dyni 4 suszone figi 2 suszone brzoskwinie cukier(...)koniec łączymy  zawartość obydwu naczyń i dodajemy pure z pieczonej dyni. Formę szklaną o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim ciasto przez około 30-40 minut. Gdy  ciasta wystygnie podajemy je obficie posypane cukrem pudrem. insertCookd("fd39604c125d7c389adbf6809f88fd38

Kulinarne przygody Gatity
Pyszne ciasta i desery z truskawkami – 12 PRZEPISÓW 41

świeżymi… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z mlekiem w proszku z truskawkami – blok truskawkowy Ciasto z mlekiem w proszku z truskawkami to przepis na ciasto bez pieczenia, które stworzyłam na bazie przepisu na blok… ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik na jogurtach greckich z białą czekoladą i owocami Sernik na jogurtach greckich to ciasto na zimno z owocami, w przepisie użyłam(...)słodki początek dnia. Ciasto truskawkowe z masą kawową: Puszyste biszkopty nasączone aromatyczną kawą, przełożone warstwą kremu truskawkowego i ozdobione świeżymi truskawkami. ciasta i desery z truskawkami – top 12 przepisów Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Pyszne ciasta i desery z truskawkami – 12 PRZEPISÓW Ciasto limonkowe bez pieczenia Rewelacyjne desery

Via Gusto
Ciasto kruche z masą jogurtową i owocami 165

Ciasto pieczone w blaszce 24 x 24 wtedy ciasto jest wysokie ale można upiec w większej blaszce ale ciasto będzie niższe , przygotowanie ciasta kruchego 3 szklanki mąki 5 jajek -tutaj dajemy tylko żółtka 2 łyżki cukru kryształu 1 margaryna 2 łyżeczk proszku do pieczenia przygotowanie wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę .Czasem mąka jak jest za sucha ciasto może się(...)kleić wszystko zależny od mąki . masa jogurtowa 3 budynie waniliowe 3 jogurty greckie 350 g 4 białka cukier kryształ 3/4 szklanki owoce 1 puszka brzoskwiń ,troszkę borówek wykonanie masy Do garnka wsypujemy budynie dodajemy jogurty i połączyć’.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier kryształ.Jak białka są sztywne wymieszać z masą jogurtową /Dodać pokrojone brzoskwinie i borówki .wymieszać

Moje Wyroby
Rolada bezowa 147

zrobieniu kruchego ciasta zostają białka? Bezę :D Ale przecież Pavlovą już umiem, wieniec też już był, to pora na roladę bezową. Dla mnie to ciasto jest stanowczo za słodkie, więc pewnie powtórka będzie nieprędko. Ale jeśli ktoś lubi bezy i takie słodkie ciasta to wcale nie taki diabeł straszny i udało się zawinąć przy pierwszym podejściu. Takie ciasto świetnie pasuje(...)ściereczką i obracamy tak, żeby się nie połamała. Odklejamy delikatnie papier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę i serek wrzucamy do miski i miksujemy. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodajemy cukier

Emskie Smaki
Torcik adwokatowy 113

pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony biszkopt studzimy. Wierzch ciasta delikatnie ścieramy na tarce.   Masa adwokatowa: pół litra śmietanki tortowej 36% 1 szklanka "Adwokata" 6 łyżeczek żelatyny pół szklanki wody ok. łyżki cukru pudru owoce: winogrona, borówki, brzoskwinie   Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie  i odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy,  dodając

Pyszności Słodkości
Sezon na truskawkowe wypieki 96

robieniem kompotów i dżemów. Osobiście uwielbiam truskawkowe wypieki. Zawsze o tej porze piekę drożdżowe z truskawkami . Przepadam za drożdżowym ciastem z owocami. Kiedy więc pojawiają się pierwsze truskawki, odważam mąkę i rozpuszczam drożdże. Po dwóch godzinach pachnie drożdżowym ciastem w całym domu. Truskawkowe wypieki Zazwyczaj piekę drożdżowe na blasze z kruszonką. W przypływie dodatkowej ochoty na truskawkowe wypieki zdarza się(...)być porzeczki, agrest, brzoskwinie i śliwki, a nawet wiśnie. Drożdżowe na lato zawsze się sprawdza i smakuje najlepiej zaraz po upieczeniu. Serniki z truskawkami Uwielbiam sernik z truskawkami. Pieczony sernik polewam truskawkowym musem. Truskawki świetnie smakują z czekoladą, więc często piekę sernikobrownie i kiedy już ostygnie polewam go musem z truskawek. Jest to bardzo smaczne ciasto i bardzo łatwe

codojedzenia
Tort bezowy 262

paterę pierwszy blat, wyłożyć masę śmietanową, powkładać owoce, np. pokrojone brzoskwinie z puszki, mrożone maliny itp., następnie przykryć drugim blatem. Ozdobić na wierzchu kremem, owocami. Rozpuścić czekoladę z łyżką masła i mleka, chłodną polewą polać wierzch w  esy-floresy. Ps. Białka najczęściej zostają kiedy pieczemy ciasta drożdżowe, pączki, wówczas zostawić sobie w lodówce, w miseczce. Można mrozić i też

kgwjanczewo
Chleb żytni z żurawiną i morelą 61

Czas czytania: 2 min Kolejny eksperyment, udany! Obiektem eksperymentu był chleba na zakwasie żytnim, tym razem z dodatkiem suszonych moreli i żurawiny. Ciasto przygotowałam z mieszanki mąk żytnich dodałam również mąkę orkiszową i suszone owoce, które sprawiły, że chleb nabrał lekko słodkawego smaku. Przypomina troszkę chleb „turecki” właśnie z suszonymi owocami. Świetnie smakuje z serami, a dzieci najbardziej(...)chleb z dodatkiem suszonych owoców. Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword brzoskwinie, żurawina Prep Time 15 minutes Cook Time 55 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients Składniki na zaczyn 200 g zakwasu żytniego 250 g wody 270 g mąki żytniej typ 720 Składniki na ciasto właściwe 300 g wody 1 łyżka soli morskiej

SprawdzonaKuchnia.pl