ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:173/245)

Czekoladowe placuszki na serku homogenizowanym 169

dosypujemy mąkę, proszek i kakao, mieszamy dolewając mleka tak, by powstałe ciasto było dość gęste, ale spływało z łyżki. Smażymy na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju (lub jeśli macie dobrą patelnię jak np. ta , bez tłuszczu)Podawać z jogurtem, ulubioną konfiturą lub owocami (u mnie z dżemem brzoskwinia i marakuja Stovit ) Uwaga: placuszki nie są  ani trochę słodkie więc

Cynamonowe szczęście
sałatka z ryżem, szynką i nutą słodkiej brzoskwini 110

składniki: 80 g ryżu 200 g szynki, ulubionej 5 połówek brzoskwiń z zalewy 150 g sera żółtego 1 papryka 1 puszka kukurydzy kawałek pora sól, pieprz

Domowy Smak Jedzenia
Wielkanocne torciki z ryżu na mleku, czyli sadzone jajka 151

Desery z ryżem na mleku są przepyszne i łatwe do zrobienia. Najlepiej jest wcześniej ugotować ryż, zrobić większą porcję np. na śniadanie, a reszta świetnie nada

dolcevitainmykitchen
Cytrynowo-brzoskwiniowy torcik z mascarpone i nutellą 168

który idealnie komponuje się z mascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki:  500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny wiórki kokosowe 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnego cukru skórka z całej cytryny 2 łyżki soku z cytryny   Herbata +alkohol(...)jest sztywna dodajemy po łyżce cukru dokładnie miksując. Kiedy składniki się połączą dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Cytrynę sparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce. Wyciskamy do ciasta sok z cytryny i dodajemy starta skórkę, mieszamy. Przesiewamy mąki i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy delikatnie drewniana szpatułką ( krótko, aby ciasto nam ładnie wyrosło). Wylewamy masę do wysmarowanej tłuszczem

ChilliJemy
Kruchy placek z mango i migdałową kruszonką 207

posypania ciasta   Kto nie ma ciasta gotowego i kruszonki, to przygotowuje z przepisów zamieszczonych na blogu. Kto ma - wyjmuje z zamrażarki. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożone ciasto ścieramy bezpośrednio do blaszki, na tarce o dużych oczkach (wystarczy 3/4 porcji zrobionej z 500g mąki). Widelcem rozkładamy po całej powierzchni blaszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)dobrze jest, zanim wlejemy mleko do garnka, posmarować spód masłem. Umyte owoce mango obieramy i odkrajamy od pestki (niestety pestki z mango nie da się wyjąć, jak, np. z brzoskwini). Kroimy na cząstki. Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika i smarujemy dżemem porzeczkowym (zużyłam cały słoik 450g). Na dżem wykładamy ugotowany budyń (nie czekamy, aż wystygnie). Na budyniu układamy pokrojone mango

mojewypiekiinietylko
Brzoskwiniowy sernik na zimno 35

Brzoskwiniowy sernik na zimno to prosty do przygotowania i niezwykle smaczny deser, który idealnie sprawdzi się na letnie dni. Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 1

Wasze Przepisy
Proste ciasto z winogronami 396

słodkości, jest lepszy niż tresowana świnia na trufle. Wywęszy, znajdzie i pożre wszystko – nieważne jak głęboko zostało schowane... W akcie desperacji, aby zapchać Pana Męża, spreparowałam przepis na proste ciasto owocowe - szybkie i łatwe do przygotowania niezależnie od pory roku i sezonowości owoców, wymagające minimalnego nakładu pracy. Składniki: 3 jaja (całe)   szczypta soli   8 łyżek cukru(...)brzoskwinie itp. brązowy cukier do posypania W dużej misce zmiksować całe jaja ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym (cukry dodawać stopniowo). Dodać pokrojoną w kawałki margarynę i po trochu dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę. Małą tortownicę o średnicy 20-22 cm wyłożyć papierem dopieczenia. Przełożyć do niej ciasto

Grunt to przepis!
Biszkopt z borówkami i galaretką 62

Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20-25 minut. Kolejne kroki: Po wystudzeniu biszkoptu przecinamy go na pół. Ciasto nie może być za grube a przy jednej pracy mamy aż dwie blachy ciasta. Składniki na krem (na dwa blaty biszkoptu): 4 opakowanie mascarpone 2 śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru Pozostałe składniki dowolne owoce, u mnie borówki(...)wykonanie: Przecięte blaty ciasta nasączamy mocno pączem, łyżką wylewamy na blaty, to nie ma być tylko kropienie ciasta – śmiało Mascarpone wkładamy do miksera, na najniższych obrotach mieszamy sam serek, kolejno dolewając śmietanę i cukier. Nie męcz tego kremu, wystarczą dosłownie 3 minutki. Na nasączone blaty wylewamy krem, na kremie układamy dowolne owoce (borówki, truskawki, brzoskwinie, albo mieszankę różnych owoców

Kocham Czekoladę
Krucha szarlotka pod pierzynką 138

ubijanie dodać 2 łyżki cukru pudru. Po 20 min. pieczenia wyjąc ciasto, na jabłkach rozsmarować pianę z cukrem i piec kolejne 20 min. tak, aby piana miała złoty kolor. Ta wspaniała, krucha szarlotka z pewnością na stałe zagości na Waszych stołach. Jabłka można zastąpić innymi owocami – jagodami, gruszkami, brzoskwiniami czy morelami.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Zakręcone drożdżówki z malinami, rabarbarem i brzoskwiniami 115

drożdżówki wzorowane na cieście melba zrobiłam na konkursie Mistrzowie Domowych Wypieków w Warszawie. Jak widzicie nie są trudne, chociaż trochę pracochłonne, ale są pyszne. Idealne na wiosenne i letnie popołudnie, do kawy, do szkoły dla dzieci. Z rabarbarem, malinami i brzoskwiniami. Polecam póki rabarbar jeszcze jest. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Omlet orkiszowy na słodko 219

oliwy jogurt naturalny + 2 łyżki jagód (ewentualnie jogurt owocowy) kiwi brzoskwinia orzechy rodzynki nasiona chia Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna, nadal miksując, dodawać po jednym żółtku i stopniowo przesianą mąkę. Na rozgrzaną, wysmarowaną oliwą patelnię wylać ciasto i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Na gotowy omlet

Trufelkowo
Francuskie śniadanie i konfitura brzoskwiniowa 174

pysznych rogalików croissant lub świeżej bagietki. Ponieważ tradycyjny croissant z ciasta francuskiego nie posiada nadzienia, zazwyczaj podaje się do niego domową konfiturę. Naszym faworytem na sobotni lub niedzielny poranek w stylu francuskim jest konfitura brzoskwiniowa. Warto przygotować sobie kilkanaście słoiczków tego wyśmienitego przysmaku.:) Składniki 3,5 kg brzoskwiń (waga przed wypestkowaniem) sok i skórka otarta z jednej małej cytryny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kolorowa tarta z owocami 114

orzechów włoskich OWOCE: 1 puszka brzoskwiń 1/2 banana kilka borówek amerykańskich kilka truskawek 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, również zmiksować. Przesiać mąki, wmieszać bardzo delikatnie. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką. Wylać na nią ciasto, piec w 180'C około

Cakes By Kejt
Truskawkowa fantazja 116

Dzisiaj proponuję pyszne ciasto - truskawkową fantazję. Delikatny biszkopt przełożony jeszcze delikatniejszą masą waniliową z odrobiną karmelu i oczywiście truskawkami w galaretce. Biszkopt: 1,5 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy pianę z białek, dodajemy roztrzepane żółtka, a na końcu wymieszaną mąkę z cukrem(...)prostokątnej blasze w temperaturze  180 stopni przez 30 minut. Zimny biszkopt kroimy na 2 placki. Masa waniliowa: 50 dag serków waniliowych 1 puszka mleka skondensowanego 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki według uznania Galaretki rozpuszczamy w niecałej szklance wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Serki mieszamy na jednolitą masę z mlekiem skondensowanym. Gdy galaretka ostygnie wlewamy ją do serka

Salonik smaków
lody brzoskwiniowo jogurtowe na patyku 133

składniki na ok. 8 szt po ok. 75 ml: 1 puszka brzoskwiń (850 ml) 100 ml kremówki 150 ml kwaśnego mleka lub naturalnego jogurtu 15 g

Domowy Smak Jedzenia