ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:180/245)

Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 226

gorące przyjęcie może mieć coś wspólnego z ostatnimi upałami. :) A konkretnie z faktem, że pyszne i szybkie ciacho nie wymagało pieczenia. Zapraszam więc na jego kolejną odsłonę. Dzisiejsze kremowe ciasto z owocami też nie wymaga pieczenia i poleca się jako idealny deser w upalne dni. Moja teściowa powiedziała, że jest aż ZA dobre...  Składniki (u mnie forma(...)szklanki mleka kokosowego - 3 cm laski wanilii - ok. 4 łyżki słodzika (syropu, ksylitolu, cukru - ilość wedle uznania) - 2 łyżki masła klarowanego (opcjonalnie)  GÓRA - dowolne owoce - u mnie brzoskwinie i borówki  Kaszę wrzucamy do garnka i prażymy kilka minut na małym ogniu, zalewamy 2 szklankami mleka kokosowego, dodajemy słodzik, ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę i gotujemy

Smakuje zdrowo
Koktajl brzoskwiniowo - bananowy 120

Na śniadanie polecam pożywny koktajl brzoskwiniowo - bananowy. Taki koktajl to pyszne i pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy nam mnóstwo energii, a przygotować je można błyskawicznie :) Składniki: 1/2

kuchnia doski
Ptasie mleczko z galaretką 2843

masła  1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego  0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki, brzoskwinie, maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia.  Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na puch.  Ubić pianę(...)wymieszać z kakao i wlać na jasną masę*. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do momentu aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!! *u mnie powstały 4 warstwy, ponieważ niedokładnie wymieszałam jasną masę, a potem na niestężałą jeszcze jasną masę wlałam

Malinowo w kuchni
Tradycyjny sernik wiedeński 222

Tradycyjny sernik wiedeński to sernik bez kruchego spodu. Uważam, że im więcej sera w serniku tym lepiej, więc jest to jedno z moich ulubionych ciast. Sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czasu brak i konfitura z rabarbaru z pijanymi rodzynkami 165

wiśnie, czereśnie, agrest, morele i brzoskwinie. Kto wtedy będzie miał czas zatrzymać się nad rabarbarem...? Proponuję więc już dzisiaj przygotować bajecznie pyszną konfiturę, na którą przepis podpatrzyłam u Małgosi . Połączenie rabarbaru z rodzynkami i rumem zaintrygowało mnie od razu; gdy więc tylko zobaczyłam rabarbar w promocji, bez wahania kupiłam kilka kilogramów. Na przetwory, do ciasta, a odrobinę do zamrożenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto brzoskwiniowe 238

owoców odpowiedni smak galaretki. Ciasto podane na talerzu z kolekcji Jesień Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ale-raj sól szczypta Masa brzoskwiniowa: 0,5 l kremówki 30% 2 galaretki brzoskwiniowe 0,7 l wody Na górę: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Przygotowanie: Biszkopt:  Białka

Ala piecze i gotuje
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 213

Wesele Jabłka w karmelu pod ciastem. Gordon Ramsay. autorka: magasia | blog: Kulinarne Wyskoki Mazurek kajmakowy najprostszy autorka: eula | blog: eulawkuchni.blog.pl Muffiny z masą krówkową autorka: Gospodyni Miejska | blog: Gospodyni Miejska 144. Jabłko się schowało! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast 164. Kolorowe śniadanie. Cannelloni na słodko! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles

Mania Gotowania
Ciasto Gruszkowe marzenie 133

Ciasto gruszkowe marzenie to pyszne połączenie delikatnego biszkoptu z puszystą masą serową, owocami i galaretką. Świetnie sprawdzi się zarówno zimą jak i latem. Łatwe w wykonaniu zaskoczy gości swoim smakiem :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody Pozostałe składniki(...)sera śmietankowego w wiaderku 300 gram masła 1/2 szklanki cukru 1 puszka gruszek w syropie (możemy również użyć brzoskwiń) 2 galaretki ( ja użyłam przeźroczystych) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pieczemy biszkopt, ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cały czas miksując cukier, żółtka, wodę. Wyłączamy miksowanie, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, całość delikatnie mieszamy i wylewamy do blachy wyłożonej papierem

Blog kulinarny S9.PL
Zdrowy deserek 45

 W taki deszczowy, wietrzny dzień jesieni, kolorowy i zdrowy deserek zdecydowanie poprawi nastrój, polecam  😊 Składniki: -100 g skyru naturalnego -2 łyżki masła orzechowego 

Kulinarne przemyslenia
Drożdżówki do odrywania z truskawkami , borówkami i kruszonką 105

Pyszne mięciutkie i pachnące latem - drożdżówki z owocami,u mnie truskawki i borówki,ale tak naprawdę możecie zrobić je z każdymi owocami na jakie jest akurat

Swojskie jedzonko
Tort czekoladowo- brzoskwiniowy 207

Torcik ten był drugim z kolei na urodziny naszego Olusia. O ile smak biszkoptu pozostawiłam ten sam- z kakaem, tak krem nie był już intensywnie fioletowy

Kuchnia w czekoladzie
Bulion warzywny 160

Bulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Owoce pod kokosową kruszonką 150

mnie gruszka, kaki, brzoskwinie Dojrzały banan 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki płatków owsianych Cynamon/skórka pomarańczowa Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała tortownica) Banana rozgnieść widelcem, dodać mąkę, płatki  oraz cynamon i połączyć dokładnie, jeśli masa będzie zbyt luźna dodać więcej mąki Powstałe ciasto pokruszyć na owoce Zapiekać

HealthyCreations
OWOCOWA PIZZA Z KASZTANOWĄ KRUSZONKĄ 148

maliny, truskawki, gruszki czy brzoskwinie, więc z pewnością każdy znajdzie jakiś owoc dla siebie. Pizza nie jest słodka, więc spokojnie mogą sięgnąć po nią osoby na diecie lub dbające o linię. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, ale i nie tylko 😉  Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki

Kuchnia MagdaLeny
Warsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli. 156

zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży.   Wyrosło i było bardzo smaczne. Nie wiem jak On (SO) napisał ten przepis;)  Zdj. Maciej Stankiewicz Suszone i pieczone pomidory z gotowaną cielęciną Zdj. Maciej Stankiewicz Sardynka z marynowanymi warzywami   Zdj. Maciej Stankiewicz Pierś kurczaka od Renaty Osojcy z brzoskwinią, pęczakiem

AZgotuj!
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 120

smarujemy boków. Przekładamy gotowe ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy gorący biszkopt i z wysokości 40 cm upuszczamy w blaszce na podłogę. Studzimy. W ten sam sposób pieczemy 2 biszkopt. Poncz do nasączenia: 2 cytryny syrop z brzoskwiń w puszce  Z cytryn

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania