całkowicie eliminują węglowodany z diety. Nasz wrap nie zawiera ani grama mąki - przypomina cienki omlet, w który zawijamy dowolne nadzienie. Może to być mięso wołowe lub drobiowe, ja dysponowałam indykiem upieczonym w przyprawach. Do tego świeże warzywa i idealna kolacja no carbs gotowa. Wrap: 2 jajka 1/2 łyżeczki rozmarynu sól pieprz Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować i wylać(...)patelnię. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Odłożyć na talerz. Dodatkowo: pokrojona sałata lodowa 1/2 pomidora dowolne mięso pieczone np. indyk sól pieprz plasterek czerwonej cebuli Sos: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soli 1 ząbek czosnku Wrap wypełnić nadzieniem i polać sosem. Podawać natychmiast. Smacznego
Chocolate Muffin Blograczej Polska wersja ;-) ale z orientalną nutą. Nie wiele osób wie, że Indie i Bollywood to coś co bardzo lubię .... A zatem zapraszam ! Składniki; 30 dag filetu z indyka 1 czerwona i zielona papryka 2 woreczki ryżu pół łyżeczki kurkumy 2 sparzone pomidory bez skóry 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka przyprawy garam masala sól, pieprz, słodka papryka, ostra(...)papryka do smaku 2 łyzki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu ajvar Przygotowanie; Indyka myjemy, osuszamy a następnie mieszamy w miseczce z przyprawami. (garam masala, sól, pieprz, odrobina kurkumy, słodka i ostra papryka)Następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie przekładamy do garnka, wlewamy ok pół szkl, ciepłej wody lub rosołu
Radość kipiąca uśmiechem.smaczne, proste i pożywne danie. Mięso mielone świetnie komponuje się z pełnoziarnistym makaronem i z dodatkiem pomidora. Ciekawa propozycja na obiad lub wczesną kolację. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g makaronu penne pełnoziarnistego 1 średni pomidor przyprawy do mięsa: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej i osolonej wody(...)wrzucamy makaron i gotujemy go al dente (7-8 minut). Między czasie doprawiamy mięso mielone z indyka przyprawami. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem koksowym smażymy mięso. Po przyrządzeniu wszystko podajemy łącznie. Smacznego
Truskawkowa FiestaDzisiaj zapraszam na gulasz z indyka z warzywami i sosem pomidorowym podanym z wyśmienitym makaronem fusilli tricolore Incola. Danie jest bardzo pyszne z nutką aromatycznych ziół i czosnku . Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola 700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka
Sama słodycz i szczypta chiligotujemy do miękkości, aby potem nie wchłonął wody z mięsa i tym samym nie wysuszył gołąbków. Jeśli o mięsie mowa, możemy teoretycznie użyć dowolnej wieprzowiny, a nawet mięsa z indyka. Moim wyborem jest szynka wieprzowa – pamiętajmy jednak, że poszczególne rodzaje wieprzowiny mają odmienne smaki (że o indyku nie wspomnę), a także zawartość tłuszczu – dlatego wybór rodzaju mięsa jest bardzo istotny
Kulinarna Pokusaważne by mieć podstawowe sosy chińskie oraz woka lub żeliwny rondel emaliowany. Chodzi o to by potrawę zrobić szybko i smacznie. Użyjemy trybowanego udka z kurczaka i piersi z indyka, dzięki temu będą różne struktury mięsa :). Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300g mięsa z uda kurczaka trybowanego 300g mięsa z piersi indyka 2 ogórki
Kuchnia PROzdrowotnaMogłabym tak pisać, pisać i napisać całą kartkę A4, ale nie o to tutaj przecież chodzi. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Składniki: (dla 2 osób) - 300g piersi z indyka (np. 2x150g ) 1 opakowanie grzybów boczniaków - 300g 100g białego ryżu 250g mrożonego groszku pół szklanki ziarenek sezamu pół pęczka świeżego koperku 2 ząbki czosnku 1 szklanka(...)świeżego imbiru (opcjonalnie) 1 łyżka masła oliwa z oliwek do smażenia świeżo zmielona sól i pieprz, suszona gałka muszkatołowa dodatkowo - olej sezamowy Przygotowanie: Rozpoczynamy od zamarynowania piersi z indyka, które to łączymy z jedną lub dwoma łyżkami oliwy z oliwek i oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem. Mięso przekładamy do miseczki, nakrywamy folią spożywczą lub talerzykiem i zapominamy
Symfonia SmakówSkładniki: 400 g karkówki 400 g piersi z indyka 500 g wątroby wołowej 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 jajka 3 czerstwe bułki gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek granulowany Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy
Moje-pitraszeniektórego nie może zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość © Składniki: · 4-5 jajek ugotowanych na twardo · ok. 20 pieczarek marynowanych(...)kroimy jajka, pieczarki i kapary i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i ewentualnie sól (choć ja nigdy tego nie robię). Podajemy z mięsami na zimno: karkówką, schabem, indykiem – na przykład z tego przepisu, czy ulubioną szybką czy kiełbasą. Doskonale nada się też na kanapkę! Smacznego
Bazując na smakuPieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ,,słonecznik" Sałatka z kurczakiem i mango
Kuchnia Łukaszawidzimy za oknem. Niby ciepło ale zimny wiatr daje po kościach, dlatego jeszcze nie rezygnujmy z ciepłej kurteczki :-) Tak na pożegnanie zimowej aury zrobiłam dzisiaj rozgrzewający gulasz z indyka ze szczyptą cynamonu. Słuchajcie rewelacja, rozpływa się w ustach. Składniki: 0,5 kg mięsa z udźca indyka 1 biała cebula 3 dojrzałe pomidory ( można zastąpić z puszki
pieprzny smaczekPyszna propozycja obiadowa. U mnie w zestawie do sznycla frytki i miks sałat z sosem vinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią
Passions hobbies lifeDIETETYCZNE Z BANANA ŁOSOŚ W SOSIE POROWO-CZOSNKOWYM SAŁATKA Z RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM(...)SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA NALEŚNIKI
W kuchennym oknie EwySkładniki: 100 g ryżu 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g piersi z indyka bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz 1 cebula Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz solą. Ryż
Moje-pitraszenieSkładniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut(...)doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Smacznego
Moje-pitraszenie