indyk - 7293 przepisów (strona:178/487)

Gulasz z indyka z warzywami i makaronem fusilli tricolore Incola. 175

Dzisiaj zapraszam na  gulasz z indyka z warzywami i sosem pomidorowym podanym z wyśmienitym makaronem fusilli tricolore Incola. Danie jest bardzo pyszne z nutką aromatycznych ziół i czosnku . Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola   700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 180

gotujemy do miękkości, aby potem nie wchłonął wody z mięsa i tym samym nie wysuszył gołąbków. Jeśli o mięsie mowa, możemy teoretycznie użyć dowolnej wieprzowiny, a nawet mięsa z indyka. Moim wyborem jest szynka wieprzowa – pamiętajmy jednak, że poszczególne rodzaje wieprzowiny mają odmienne smaki (że o indyku nie wspomnę), a także zawartość tłuszczu – dlatego wybór rodzaju mięsa jest bardzo istotny

Kulinarna Pokusa
Kurczak z orzeszkami 175

ważne by mieć podstawowe sosy chińskie oraz woka lub żeliwny rondel emaliowany. Chodzi o to by potrawę zrobić szybko i smacznie. Użyjemy trybowanego udka z kurczaka i piersi z indyka, dzięki temu będą różne struktury mięsa :). Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300g mięsa z uda kurczaka trybowanego 300g mięsa z piersi indyka 2 ogórki

Kuchnia PROzdrowotna
134. Indyk, koperek, boczniak, ryż i sezam - czyli proste, wiosenne risotto. 245

Mogłabym tak pisać, pisać i napisać całą kartkę A4, ale nie o to tutaj przecież chodzi. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Składniki: (dla 2 osób) - 300g piersi z indyka (np. 2x150g ) 1 opakowanie grzybów boczniaków - 300g 100g białego ryżu  250g mrożonego groszku pół szklanki ziarenek sezamu  pół pęczka świeżego koperku 2 ząbki czosnku  1 szklanka(...)świeżego imbiru (opcjonalnie) 1 łyżka masła oliwa z oliwek do smażenia świeżo zmielona sól i pieprz, suszona gałka muszkatołowa dodatkowo - olej sezamowy Przygotowanie: Rozpoczynamy od zamarynowania piersi z indyka, które to łączymy z jedną lub dwoma łyżkami oliwy z oliwek i oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem. Mięso przekładamy do miseczki, nakrywamy folią spożywczą lub talerzykiem i zapominamy

Symfonia Smaków
Pasztet mięsny mieszany. 141

Składniki: 400 g karkówki 400 g piersi z indyka 500 g wątroby wołowej 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 jajka 3 czerstwe bułki gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek granulowany Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy

Moje-pitraszenie
Sos tatarski najlepszy 172

którego nie może zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość © Składniki:   ·          4-5 jajek ugotowanych na twardo ·          ok. 20 pieczarek marynowanych(...)kroimy jajka, pieczarki i kapary i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i ewentualnie sól (choć ja nigdy tego nie robię). Podajemy z mięsami na zimno: karkówką, schabem, indykiem – na przykład z tego przepisu, czy ulubioną szybką czy kiełbasą. Doskonale nada się też na kanapkę! Smacznego

Bazując na smaku
Przepisy na Wielkanoc 309

Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej  Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ,,słonecznik" Sałatka z kurczakiem i mango

Kuchnia Łukasza
GULASZ Z CYNAMONEM 133

widzimy za oknem. Niby ciepło ale zimny wiatr daje po kościach, dlatego jeszcze nie rezygnujmy z ciepłej kurteczki :-) Tak na pożegnanie zimowej aury zrobiłam dzisiaj rozgrzewający gulasz z indyka ze szczyptą cynamonu. Słuchajcie rewelacja, rozpływa się w ustach.  Składniki:   0,5 kg mięsa z udźca indyka  1 biała cebula 3 dojrzałe pomidory ( można zastąpić z puszki

pieprzny smaczek
Sznycel z pieczarkami i serem 169

Pyszna propozycja obiadowa. U mnie w zestawie do sznycla frytki i miks sałat z sosem vinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią

Passions hobbies life
Fit przepisy na blogu 157

DIETETYCZNE Z BANANA ŁOSOŚ W SOSIE POROWO-CZOSNKOWYM SAŁATKA Z RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM(...)SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA NALEŚNIKI

W kuchennym oknie Ewy
Ryż w sosie pomidorowym z indykiem. 130

Składniki: 100 g ryżu 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g piersi z indyka bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz 1 cebula Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz solą. Ryż

Moje-pitraszenie
Pierś z indyka w sosie paprykowym. 207

Składniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut(...)doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę.  Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Indyk w curry 145

Aromatyczne danie, wyraźne w smaku to właśnie cała esencja kuchni azjatyckiej.   Ja lubcie takie smaki , a Wy ? Jeśli tak to wypróbujecie ten przepis. Składniki: 600 g filetu indyka 1 duża cebula 4 łyżeczki czerwonej pasty curry 2 łyżeczki gram masala 2 łyżeczki carry 2 cm imbiru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 1 łyżeczka koncentratu(...)pasty pomidorowej 1 puszka mleczka kokosowego 5 pomidorków koktajlowych 2 czubate łyżki jogurtu gęstego 2- 4  łyżki oleju kokosowego  1 łyżeczka cukry Dodatkowo: natka pietruszki Indyka pokroić w kostkę, posolić dodać carry, garam masala i jogurtu, wymieszać odstawić do lodówki na 30 minut. W między czasie cebulę pokroić w kostkę i  zeszklić wraz z przeciśniętym przez praskę

Delicious Titbits
SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 145

specjalnością kuchni indonezyjskiej. Przyrządza się je z różnych rodzajów mięsa, które nadziewa się na patyczki, marynuje , piecze na grillu ( najczęściej ) i podaje z ostrym sosem. SKŁADNIKI: * filet z indyka – 300 g * czerwona pasta curry – 50 g * mleczko kokosowe – 250 ml * limonka – 1 szt * cukier trzcinowy – 1 łyżka * orzeszki ziemne – 150 g * olej kokosowy(...)łyżka * prażona cebulka -2 łyżki * świeża kolendra SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso indyka kroimy w grubsze paski, delikatnie rozbijamy. 25 g pasty curry mieszamy z 2 łyżkami mleka kokosowego, wkładamy mięso, dokładnie obtaczamy i dostawiamy do lodówki. Patelnię WOLL Szafir Indukcja rozgrzewamy, dodajemy resztę pasty curry oraz łyżkę skorki startej z limonki – przesmażamy, a następnie zalewamy resztą mleka kokosowego. Dodajemy cukier

Ostra na Słodko
Pierś z indyka zapiekana w czerwonej soczewicy. 145

Składniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 350 g piersi z indyka 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego czosnek granulowany, papryka ostra mielona, sól, pieprz, oregano 4 średnie ziemniaki 1/2 papryki czerwonej Soczewicę zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości (powinna powstać papka), doprawiamy solą, papryką, czosnkiem i oregano. Papryczkę chili kroimy w małe kawałeczki (bez nasion), cebulę w kosteczkę(...)posypujemy pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, po tym czasie wykładamy po kawałku sera na pierś z indyka i zapiekamy jeszcze 10 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania