ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:183/245)

Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 35

kilka dżemu z brzoskwinią i lawendą (Łowicz) 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Wyrośnięty zaczyn przekładamy do misy miksera. Dodajemy stopione, przestudzone masło, żółtko, cukier i przesiewamy mąkę. Wyrabiamy ciasto za pomocą haka przez

Raj dla Podniebienia
Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 42

kilka dżemu z brzoskwinią i lawendą (Łowicz) 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Wyrośnięty zaczyn przekładamy do misy miksera. Dodajemy stopione, przestudzone masło, żółtko, cukier i przesiewamy mąkę. Wyrabiamy ciasto za pomocą haka przez

Raj dla Podniebienia
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 148

pieczenia, sól oraz cukier trzcinowy. Teraz łączymy wszystko i mieszamy. Ciasto na racuchy powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto na racuchy bananowe odstawiamy na 15 do 20 minut. W tym czasie banana kroimy w plasterki. Przed smażeniem racuchów plasterki banana możemy wrzucić od razu do ciasta . Można też układać owoce na racuszkach bezpośrednio w czasie smażenia. Więcej przepisów(...)racuchy: Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia , Racuchy jogurtowe z ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu

Korniszonki
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 148

pieczenia, sól oraz cukier trzcinowy. Teraz łączymy wszystko i mieszamy. Ciasto na racuchy powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto na racuchy bananowe odstawiamy na 15 do 20 minut. W tym czasie banana kroimy w plasterki. Przed smażeniem racuchów plasterki banana możemy wrzucić od razu do ciasta . Można też układać owoce na racuszkach bezpośrednio w czasie smażenia. Więcej przepisów(...)racuchy: Puszyste racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia , Racuchy jogurtowe z ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu

Gotujemy i jemy
Drożdżówki z konfiturą śliwkową i dżemem brzoskwiniowym z lawendą 127

kilka dżemu z brzoskwinią i lawendą (Łowicz) 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Wyrośnięty zaczyn przekładamy do misy miksera. Dodajemy stopione, przestudzone masło, żółtko, cukier i przesiewamy mąkę. Wyrabiamy ciasto za pomocą haka przez

Raj dla Podniebienia
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 171

autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość

Di gotuje
Sernik mocno brzoskwiniowy 202

Na weekend musi być coś słodkiego. Dostałam sporo brzoskwinek więc zrobiłam sernik brzoskwiniowy. Serniczek mocno brzoskwiniowy bo brzoskwinek w nim sporo. składniki: brzoskwiniowy mus 300 g

Monia miesza i gotuje
Ciasto "Jajko sadzone" 184

wmieszać do ciasta szpatułką, tak  by składniki się połączyły a masa piankowa nie opadła.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 25min, pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku (i wyłączonym). Składniki masa: 2 galaretki o  smaku brzoskwiniowym 400 g serka homogenizowanego 2 i pół szklanki wrzątku Dodatkowo : Brzoskwinie z puszki wraz

W kuchennej krainie
Ciasto Łabędzi Puch 397

pomyślelibyście, że w słodkim kremie do ciasta jednym z głównych składników są bułki kajzerki?! Łabędzi Puch to dość popularne ciasto, które swą popularność osiągnęło m.in. właśnie przez ten nietypowy składnik. Również byłam ciekawa, jak to jest z tymi bułkami: czuć czy nie czuć?!  Powiem Wam, że w ogóle są niewyczuwalne. Leciutki biszkopt, słodka biała masa, podprażone na masełku(...)cukru 1 op. cukru waniliowego (16 g) 100 g wiórków kokosowych 250 g miękkiego masła Posypka: 1 łyżka masła 100 g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru Poncz: syrop z brzoskwiń, dowolny alkohol, np. likier lub herbata z cukrem i cytryną Dodatkowo: mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Biszkopt: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić

Nastoletnie Wypiekanie
Deser z owocami i kremem z białą czekoladą 116

Witam Kochani dziś zapraszam na coś baaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierogi z owocami 37

OWOCAMI Składniki: 2 brzoskwinie 2 banany 250g truskawek cukier 500g mąki 1 łyżeczka płaska soli 5 łyżek oleju lub oliwy 1 szklanka 250ml wrzątku Jak zrobić pierogi z owocami: Owoce myjemy, pozbawiamy szypułek, pestek, skórek i kroimy w drobne kawałki. Mieszamy. Do misy wsypujemy mąkę i sól, mieszamy. Dodajemy olej, mieszamy. Dodajemy wrzątek i wyrabiamy ciasto łyżką lub najlepiej

Dorota Smakuje
Ciasto z serków wiejskich (bez pieczenia) 325

orzeźwiające ciasto na bazie serków wiejskich. Oczywiście zamiast agaru, można użyć żelatyny. Na pewno wyjdzie równie smaczne.  Składniki:       400 g ciastek (pałeczki kremowe) 800 g serków wiejskich 10 g cukru waniliowego 100 g rodzynków 5 łyżek miodu lipowego 2 łyżki nasion chia 1 łyżka ekstraktu z cytryn sycylijskich 4 łyżki agaru 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Koktajl owocowy 43

pieczenia pysznych ciast, przetworów na zimę, deserów lub koktajli. Jednak owoce te są najsmaczniejsze i najzdrowsze jedzone na surowo. Dzisiaj zrobiłam koktajl jabłkowy z dodatkiem innych owoców, które miałam w domu. Koktajle takie można robić z dowolnych owoców i mieszając je w dowolnych ilościach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 średnie jabłka 1 banan 1 brzoskwinia 1 nektarynka 500ml schłodzonej maślanki

Danka Pichci
Jogurtowe muffiny z owocami 143

dzieła! Składniki: 2 szklanki mąki typ 500 1 jajo 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego szczypta soli owoce - truskawki/ brzoskwinie/ maliny itp. Przygotowanie: Do jednej miski przesiać mąkę, dodać proszek, sól i cukier.  Wymieszać suche składniki razem. Do drugiej miski dodać roztopione masło, jajko, jogurt.  Dokładnie wymieszać(...)mokre składniki. Połączyć obie miski - do mokrych składników dodać suche. Dopuszczalne są grudki - nawet jest lepiej.  Do formy do muffinek włożyć papierowe papilotki. Nakładać ciasto do 3/4 papilotek. Do każdej babeczki włożyć do środka po 1 owocu. Włożyć muffinki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Oprószyć cukrem pudrem lub przygotować

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Dżem z kawałkami brzoskwiń 100

Składniki : 1 kg brzoskwiń 1 torebka żelfixu 2:1 0,5 kg cukru Przygotowanie: Owoce umyć i sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki Dalej postępować według przepisu jaki jest na torebce Żelfixu Gorącą masą owocową napełniać czyste, suche słoiczki, do pełna. Dla pewności pasteryzowałam je przez 5 min. Dżemu będę używać do przekładania ciast i nie tylko

Proste Potrawy