Tort Ambasador zawsze kojarzył mi się z dużą ilością masy...Zrobiłam swoją wersję tego tortu z biszkoptami i bardzo polubiłam ten przepis. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu. Tort zrobiłam w tortownicy o średnicy 24 cm i wystarczył mi na 25 porcji. Składniki: biszkopt: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, masa: mleko 700 ml, budyń śmietankowy 60 g, żółtka 6 szt, cukier 0,5 szklanki, masło 300 g... czytaj dalej...
Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.