ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:191/245)

Sałatka owocowa 88

maliny, truskawki, brzoskwinie, morele, arbuz, melon, borówki czy jeżyny. Z tymi owocami pysznie komponują się banany, kiwi oraz ananas, które kupić można także poza sezonem. Ja sałatkę owocową robię przez okrągły rok i często zdarza mi się poza świeżymi owocami sięgać również po owoce z puszki. Owoce z puszki , które najczęściej dodaję do sałatki owocowej to brzoskwinie oraz ananas. Osobiście(...)melona 12,5 dkg borówek 3 brzoskwinie 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny Jak zrobić sałatkę owocową. W kubeczku połączyć miód wraz z sokiem z cytryny. Kiwi , banany, melona oraz mandarynki obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Winogrono umyć, a następnie każdy owoc przekroić na pół. Umyć także brzoskwinie, które pokroić w dużą kostkę. W misce

MeCooks
Sałatka ze smoczym owocem 220

Sałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
A'la sernik 136

Gdyby pojęcie 'ciasto dietetyczne' istniało, i miało jakiś sens, ten 'sernik' z pewnością by do niego pasował. Lekki i delikatny jak pianka, znika w mgnieniu oka. Cukier z powodzeniem można zastąpić słodzikiem, czy innym specyfikiem. W ramach powtarzających się pytań: zawsze używam tej samej blachy o wymiarach ok 32x20cm :) Składniki -2 duże gęste jogurty naturalne -2 budynie śmietankowe -czubata łyżeczka(...)proszku do pieczenia -szklanka cukru -5 jajek -pół szklanki oleju -op. okrągłych biszkoptów -puszka brzoskwiń -cukier puder do posypania Przygotowanie Białka ubić z cukrem. Żółtka, olej, proszek do pieczenia i proszek budyniowy wymieszać na gładką masę. Dodać jogurty, połączyć. Dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dodać do masy, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty. Wlać

Zielona Kuchnia
Tarta z kremem budyniowym i owocami 108

połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika(...)mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 100 g masła roślinnego 2 żółtka Polewa: 1/3 słoika dżemu brzoskwiniowego (ok. 90-100 g) 1/2 szklanki wody Dodatkowo: owoce (np. truskawki, maliny, brzoskwinie) Z 400 ml mleka odlać pół szklanki. Wymieszać z mąką, jajkami oraz cukrem. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę. Mieszać do powstania konsystencji budyniu

Bullio
Koktajl SO FRESH! z yerba mate 162

Proste składniki, szybkie orzeźwienie i mocne pobudzenie. To 3 elementy tego prostego koktajlu który sprawi że nie sięgnięcie już po sklepowe napoje ;). Warto przypomnieć że herbata

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl śniadaniowy ENERGIA z orkiszem 224

Jeśli jesteście porannymi niejadkami, bądź tak późno wstajecie do pracy że nie zostaje Wam wiele czasu na śniadanie to czas pomyśleć o porannych koktajlach. W letniej

Kuchnia PROzdrowotna
Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią 137

Jestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholowac i zrobiłam omlet z dodatkiem  pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundowac na śniadanko , albo

Słodkości i nie tylko
Pianka jogurtowa z galaretką bez pieczenia 35

jogurt galaretka w dwóch smakach. Ciasto jogurtowe bez pieczenia Bez znaczenia ile mamy lat, każdy z nas jest mniejszym lub większym łasuchem. Deser jogurtowa pianka możesz przygotować z naturalnego jogurtu lub jogurtu greckiego. Może też być pianka z owocami lub bez. Moim ulubieńcem z ubiegłego roku stała się pianka truskawkowa. A teraz zapraszam na ciasto jogurtowa pianka. Zapraszam(...)Zwróć uwagę na galaretki, niestety nie każda jest na 500 ml wody. Sprawdź czy czasem nie są mniejsze. Wybierz smaki jakie lubisz, u mnie była wiśnia i brzoskwinia, pianka wychodzi lekko pastelowa. Jeżeli chcesz intensywniejsze kolory niestety musisz dodać barwnika. Każdą z galaretek rozpuść w 100 ml gorącej

Dieta moja pasja
Ciasto cukiniowo-kakaowe z malinami 125

mamy swoje, arbuz kupiłam w sklepie. Tłum ludzi, każdy coś kupuje, wybiera. Pani od mleka zapisuje zamówienia na sobotę, pan od pomidorów pieczołowicie wybiera ze skrzynki okazałe sztuki. Morele, brzoskwinie, borówki, porzeczki, kalafiory, pomidory, ogórki, ogórki, całe mnóstwo ogórków... I jabłka. Genewa, Julja (hm, pisownię zachowałam oryginalną) i papie... A tak w ogóle, to jabłka na targu biją rekordy ceny(...)jabłuszko naturalnie piękne, mniejsze, z robakiem nawet, bo skoro on może takie jabłko jeść, to i mnie nie zaszkodzi:) Z jabłkami chyba poczekam do jesieni, a póki co do ciasta wykorzystam dary z naszego ogródka. Tylko które warzywo wykorzystać do upieczenia ciasta? Cukinię, oczywiście! Uwielbiam ciasta z cukinią, są niesamowicie mięciutkie i wilgotne. Wersja czekoladowa albo dokładniej - kakaowa z malinami

Obiad gotowy
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 209

Pyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych

Na Ciasteczkowych Papierach
Syrniki – placuszki twarogowe 352

Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ponownie mieszamy. Ciasto powinno być lekko lepiące, ale nie dosypujmy mąki, aby serniczki nie były za twarde. Mokrymi dłońmi lub zwilżoną łyżką nabieramy porcję ciasta i obtaczamy je w mące, a następnie spłaszczamy i formujemy placuszek (dłonie warto oprószyć wtedy mąką). Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju (ok. 2-3 łyżki) na złoto z obu stron(...)pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub polewamy miodem, czy syropem klonowym. Najlepsze są jeszcze ciepłe. Ja podałam je z cukrem pudrem i owocami (borówki i brzoskwinie – zerwałam też ostatnią, wrześniową poziomkę z mojej balkonowej hodowli), lecz są tak dobre, że można je również śmiało zajadać bez jakichkolwiek dodatków. * Ser musi być prawdziwy – grudkowaty, mało

Poezja smaku
Ciasto podwójnie cytrynowe z brzoskwiniami 170

Ciasto nie jest kwaśne mimo soku z trzech cytryn i cytrynowej galaretki. Jest idealne :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przegotowanej ostudzonej wody Krem cytrynowy: 3 cytryny 1,5 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 i 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła Cytrynowa pianka: 400 ml śmietanki kremówki(...)galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 150 g herbatników 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać cukier a następnie po jednym żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać wodę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać do połączenia składników. Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20x35 cm i piec

Na Ciasteczkowych Papierach
Sałatki na majówkę – 10 najlepszych propozycji 153

Weekend majowy to idealny czas na spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Z powodu pracy i codziennych obowiązków, coraz częściej zaczyna nam brakować kontaktu z najbliższymi, dlatego

BabskiePorady.pl - Przepisy
Tort jak słońce... brzoskwiniowy z galaretkami 216

połowy cytryny 1 łyżeczka cukru Do przybrania tortu: 300 ml śmietanki kremówki (36%) 200 g serka maskarpone 1 łyżeczka cukru pudru odrobina barwnika spożywczego 4 łyżki rozdrobnionych biszkoptów puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie biszkoptu: Do miski przesiałam i zmieszałam   obie mąki. Oddzieliłam żółtka od białek. Białka ubiłam z odrobiną soli na sztywną pianę dodając partiami cukier. Łyżka po łyżce(...)jednocześnie zachowując strukturę piany. Piekarnik nagrzałam do temperatury 170°C góra/dół. Papierem do pieczenia wyłożyłam tylko spód tortownicy o średnicy 25 cm.  Boków niczym nie smarowałam. Ciasto przelałam do tortownicy i wstawiłam do piekarnika na około 30–35 minut (do suchego patyczka). Nie jest wskazane otwieranie drzwiczek piekarnika przez pierwsze 20 minut. Po upieczeniu, upuściłam foremkę

Kuchnia u Krysi
Torcik tiramisu z owocami 44

Tiramisu, wiadomo- uwielbiamy! Tym razem zamieniłam go w mały torcik! Zapraszam! Co nam trzeba? ok 24 podłużnych biszkoptów. Pudełeczko serka mascarpone -250g 500ml śmietany 36

Latosiowydom
Sezamkowy sernik z jeżynami na przywitanie babiego lata 124

Zapraszam Was dzisiaj na deser zapleciony z samych przyjemności, eterycznych nitek pierwszego babiego lata i jednych z moich ulubionych owoców. Są owoce, które lubię i takie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szwajcarski chleb z kantonu Ticino 81

wodę i słód jęczmienny (miód). Zostawić na godzinę.  Zamontować hak do ciasta i wymieszać.  Dodawać stopniowo mąkę i połączyć w jednolite ciasto.  Dodać sól i oliwę. Mieszać, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.  Wyłożyć ciasto na blat i uformować w kulę.  Przełożyć ciasto do dużej miski miski ewentualnie posmarowanej oliwą. Przykryć pokrywką, mokrą ściereczką(...)spożywczą i wstaw do piekarnika na około 6/8 godzin lub na noc (w zależności od temperatury) w każdym przypadku aż do podwojenia ciasta. U mnie ciasto wyrastało na blacie kuchennym 9 godzin . Po optymalnym wyrośnięciu przełożyć ciasto na blat, lekko odgazować i podzielić na 10 równych kawałków.  Każdy kawałek uformować w kulkę, a następnie spłaszczyć w prostokąt. Zwinąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Piernikowa delicja z konfiturą 116

ziemniaczanej pianka piernikowa: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 50 g pierników mus pomarańczowo brzoskwiniowy: 240 g konfitury z brzoskwiń niskosłodzona 2 pomarańcza duże 2 łyżeczki żelatyny dekoracja bezy: 2 białka 90 g cukru 1 łyżka octu winnego Biszkopt piernikowy: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję stopniowo(...)mikserem. Mąki, kakao, przyprawę do piernika przesiewam. Dodaję w dwóch porcjach i mieszam delikatnie już łyżką od spodu. Dno formy o wymiarach 20 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto, wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 20 minut. Pianka piernikowa: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę z cukrem pudrem ubijam na sztywno. Pierniki rozdrabniam malakserem na pył.Żelatynę namaczam

wesoła kuchnia
Ciastka omlety z kremem/serem ;) 145

twaróg, żółtka z jaj mieszamy  powstałą masę odstawiamy na jakieś 5 minut, żeby otręby spęczniały białka jaj ubijamy na sztywną pianę z ksylitolem i dodajemy do pozostałej masy ciasto rozsmarowujemy na blasze pokrytej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej) w kształcie okręgów pieczemy w temp. 170 stopni przez około 20 minut upieczone biszkopciki odstawiamy na około 1 godzinę(...)krem (ja użyłam wyciskarki do kremu) na połowę ciastka, a następnie delikatnie (żeby nam się nie złamało) zginamy w pół  możemy też dodać jakieś owoce np. truskawki czy brzoskwinie SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z białą czekoladą i owocami lata 207

bakaliami, obydwa pyszne, ale jednak słodycz ciasta przełamana soczystymi owocami smakuje lepiej- przynajmniej taki werdykt został ogłoszony w mojej rodzinie :) Jeżeli więc lubicie słodkie, zakalcowate i pełne owoców ciasta, to bardzo gorąco polecam! * biała czekolada- 200 g * masło- 120 g * mąka- 100 g * cukier- 80 g * jajka- 3 szt. * owoce- około 250 g Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W garnuszku(...)jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać. Wsypać mąkę i całość zmiksować na gładką masę. Przelać do małej, kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce- ja dałam brzoskwinie, czereśnie i jagody. Piec około 25 minut (sprawdzić patyczkiem, który powinien być lepki, ale nie obklejony). Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Placuszki z rabarbarem 168

dzieci na śniadanie lub kolację. Dla małych niejadków.  Moje placki będą również z dodatkami a mianowicie z nektarynką i jabłkiem.    Składniki:  3 łodygi rabarbaru 1 brzoskwinia 1 jabłko 8 łyżek mąki 1 jajko od szczęśliwej kurki  ( w moim trafiło się 2 żółtka :-)  płaska łyżeczka sody 500 ml mleka 1 łyżka masła  1/3 szklanki(...)dusić 3 min z łyżą cukru i 2 łyżkami wody. Następnie zmiksować blenderem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Opcjonalnie można dorzucić 2 łyżki maślanki ale to w sytuacji kiedy ciasto będzie za gęste.  Na rozgrzanej patelni smażyć placki złożone z 3- 4 łyżek. Podawać według uznania. Można z konfiturą brzoskwiniową, posypane cukrem pudrem, gęstą śmietaną. Mnie oczywiście najbardziej smakuję

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania