ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:200/245)

.1064. placki & obiad 118

placki z mąki kokosowej z brzoskwinią (w środku)~ Na dokładkę wczorajszy obiad :) Przywieziony ze Słowacji gryczany kuskus + również słowackie tofu o smaku chili + (już polski:)) brokuł + pieczarki. Oba słowackie produkty bardzo smaczne! Szkoda, że w  PL trudno o bezglutenowy odpowiednik kuskusu... A tofu jest idealne! Dzieki dodatkowi chili wystarczyło że lekko je posoliłam i usmażyłam. W dodatku ma świetną(...)się kulinarnie :) Dzisiaj czeka mnie grill rodzinny z okazji moich 18 urodzin, przygotowałam wiec symboliczny torcik (dodam zdjęcie jutro - chyba że ktos obserwuje mnie na snapchatcie, to już widział ;)), ciasto śmietankowe na zimno a dodatkowo przebrałam 4kg eko malin które przywiózł mi tato ♥ Te same co w tamtym roku, od tego samego rolnika :) Część juz zamrożona, część dzisiaj skończy

breakfast of dreams
Tosty francuskie z pieczonym rabarbarem 159

Dzień dobry, Choć pieczenie ciast i tworzenie deserów nie jest moją domeną ( zdecydowanie wolę potrawy wytrawne ), dla rabarbaru zawsze robię wyjątek . Uwielbiam ten kwaśny smak wspaniale kontrastującą ze słodyczą deserów, zaś rabarbar jest dostępny zbyt krótko, abym mogła to zmarnować. Po finansjerkach z rabarbarem i białą czekoladą przygotowałam kolejny deser inspirowany francuską kuchnią - tosty francuskie z pieczonym rabarbarem . Tosty francuskie(...)cieszyć się dłużej jego smakiem i móc go połączyć z nowymi składnikami. Myślę, że zamiast rabarbaru możecie w tym przepisie wykorzystać sezonowe owoce, np. teraz świetnie sprawdziłyby się pieczone brzoskwinie. Tak więc zapraszam Was na pyszny deser w stylu francuskim. Kto się skusi?:) Tosty francuskie z pieczonym rabarbarem na podstawie tego przepisu na 4 -5 tostów czas przygotowania

Chilli Czosnek i Oliwa
Najprostszy przepis na wegański tort urodzinowy 147

Następnego dnia zdejmij obręcz tortownicy. Za pomocą długiego cienkiego noża przekrój „biszkopt” na pół. Przygotowanym cytrusowym ponczem nasącz obie wewnętrzne strony „biszkoptu” (górną odrobinę bardziej niż dolną).  Kilka brzoskwiń pokrój na plasterki i równomiernie rozłóż na dolnym spodzie.  Teraz zabierz się za krem. Namoczone nerkowce odsącz, przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Mleka kokosowe wyjmij(...)pozostałą część śmietanki i delikatnie zamieszaj. Krem gotowy.  1/3 kremu nałóż na dolną warstwę „biszkoptu” i delikatnie rozprowadź zostawiając 2 cm odstępy od brzegu. Nałóż drugą górną część ciasta i na jego wierzchu rozprowadź kolejną 1/3 kremu. Ostatnią 1/3 pokryj boki tortu.  Na koniec najprzyjemniejsza część – dekorowanie. Ozdób tort dowolnymi, wybranymi przez siebie owocami, następnie wstaw do lodówki

Roślinna - blog wegański
Struan- słodki chleb szkocki 179

tylko do jednej dodałam rodzynki, druga była bez nich (na zdjęciu) - jeden chlebek posypałam kruszonką, ten z rodzynkami, a bez kruszonki poleci ze mną w dalekie strony :)  Im ciasto cieniej rozwałkujemy tym bardziej  ciekawsze będzie jego"wnętrze"po upieczeniu. A to znalazłam na blogu Ani: "29 września, w przeddzień święta św. Michała Archanioła, w zachodniej Szkocji każda rodzina(...)piekło się specjalny Struan, błogosławiony wczesnym rankiem. Wszyscy śpiewali inwokację do Saint Michael, opiekuna zbiorów. Tradycyjna receptura chleba według starego hymnu Błogosławiony Struan, zawiera wiele ciekawych składników: mniszek, czosnek, brzoskwinię, naparstnicę i nagietek. Struan bowiem był symbolem i istotą zbiorów, chlebem rytualnym. Niestety został na długi czas w Szkocji zapomniany. Receptura ujrzała światło dzienne za sprawą Petera Reinharta , który

Proste Potrawy
BISZKOPTOWE PLACUSZKI Z BANANAMI 143

Pyszne, małe lekkie placuszki zachwycą zarówno dorosłych jak i nasze pociechy. Można przygotować je z każdym ulubionym owocem: morelami, brzoskwiniami, jabłkiem czy bananami.  Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, takie lekko ciepłe ... Po usmażeniu możemy posypać je cukrem pudrem lub podać z powidłami czy konfiturą. Składniki :   (na 10 sztuk średniej wielkości) 150 g przesianej mąki 2 łyżki cukru szczypta(...)szczyptę soli, cukier, żółtka, skórkę z cytryny i ubijamy dalej. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, mleko, roztopione masło i mieszamy całość delikatnie łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy łyżką ciasto na rozgrzany olej. Na cieście układamy po kilka plasterków banana i smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu, aby placuszki miały możliwość delikatnie urosnąć. Po usmażeniu przekładamy

Walijskie Pichcenie
Sernik dyniowy 64

book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Zajrzyj także do innych moich przepisów na serniki: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z brzoskwiniami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik piernikowy Sernik(...)jedynie do połączenia. Nie można napowietrzać sernika aby nie opadł po upieczeniu. Masę przelej na przygotowany wcześniej spód. Do wysokiej brytfanny piekarnikowej wlej wodę do połowy wysokości. Foremkę z ciastem owiń z zewnątrz folią aluminiową i wstaw ją do naczynia z wodą. Piecz sernik w kąpieli wodnej przez 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudź i wstaw sernik do lodówki

nietylkopasta.pl
Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble 178

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz czasu, chęci lub nastroju do pieczenia? Taki deser jest świetnym pomysłem na takie dni. Pyszny rabarbar z czereśniami

karmelowy
Sernik na zimno mojej mamy 194

Pomimo wypróbowania kilku różnych sposobów na sernik na zimno... uważam że ten jest najlepszy i oczywiście przepis mam od mamy, której mogę tylko pozazdrościć talentu cukierniczego

IMPRESJA SMAKU
Beza Pavlova 188

cytryny lub octu Krem: 250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Owoce sezonowe do wyboru: maliny, borówki, kwi, figi, czereśnie, brzoskwinie, winogrona itp. Listki mięty     *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Należy uważać aby nie „przebić białek”, ubijamy nie za długo, tylko do momentu(...)bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Beza Pavlova pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Biszkopt z owocami lata 283

całość miksujemy do połączenia. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i wsypujemy mąkę z proszkiem, teraz już tylko miksujemy do połączenia. Blaszkę (23x33cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Pianka jogurtowa: 4 białka 1/2 szklanki cukru 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Żelatynę zalewamy wodą(...)mieszamy. Pianką wykładamy na ostudzony biszkopt i wyrównujemy. Odstawiamy na chwilę do lodówki by stężała Dodatkowo:  2 galaretki krystaliczne owoce (u mnie garść malin, jeżyn i borówek oraz brzoskwinia pokrojona w kostkę)  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Owoce układamy na piance jogurtowej i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0

Cynamonowe szczęście
Bezmleczne babeczki z borówkami (na soku) 157

soku) Składniki: (na 8 sztuk, szklanka o pojemności 200 ml) 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru 1 łyżeczka sody pół łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki soku pomarańcza brzoskwinia Hortex 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko klasy M borówki (po 4 szt na babeczkę) cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół(...)jedna pełna łyżka (ja używam papierowych foremek na stelażu, można wyłożyć papilotkami formę na muffinki). Na wierzch każdej babeczki nakładamy borówki (po 4 sztuki), lekko wciskając je w ciasto. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka (u mnie około 20 minut). Gdy babeczki ostygną oprószamy je cukrem pudrem. Wspaniale smakują z kubkiem soku Smacznego

Słodkie okruszki
WILGOTNA BABKA Z BRZOSKWINIAMI Z PUSZKI 319

Bardzo dobra, wilgotna babka, która spokojnie wytrzyma nam kilka dni, nie tracąc na smaku.   Składniki : u mnie foremka typu keksówka 30cmx12cm) 1/2 szkl mąki pszennej

Walijskie Pichcenie
Tort brzoskwiniowo-śmietanowy z nutą agrestu i kiwi wg Di 133

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Tort, który zrobił furorę na urodzinach mojej mamy. To była c zysta improwizacja zakończona sukcesem. W smaku

Di gotuje
Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie 452

Sernik bardzo puszysty i delikatny. Spód zrobiony z wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód 250

Ala piecze i gotuje