Coraz bliżej święta a święta kojarzą mi się maślanymi, chrupiącymi, rozpływającymi się w buzi ciasteczkami :) Polecam moje zestawienie sprawdzonych ciasteczek :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCoraz bliżej święta a święta kojarzą mi się maślanymi, chrupiącymi, rozpływającymi się w buzi ciasteczkami :) Polecam moje zestawienie sprawdzonych ciasteczek :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was ciasteczka imbirowe, które są bardzo proste do przygotowania. Są idealne na jesień i zimę, a z kubkiem herbaty z cytryną, to
Pełny talerzCzas nastawić ciasto na piernik! Prawdziwy, tradycyjny smak staropolskiego piernika dojrzewającego przełożonego marcepanem i powidłami śliwkowymi. Fantastyczny! Składniki: 500g mąki 20 dag cukru 10
Pyry na GazJeśli nie macie czasu na pracochłonne, świąteczne wypieki to mam dla Was pyszną propozycję, która zresztą sprawdzi się o każdej porze roku, jeżeli oczywiście jesteście fanami
Di gotujeJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Muffinki są pyszne i cudownie pachną piernikiem! Zazwyczaj wypieki z samej mąki ryżowej są suche, ale nie te muffiny. Tylko ważne, aby je spożyć jeszcze
Di gotujeŚwięta zbliżają się wielkimi krokami - dlatego na blog powraca zakładka z inspiracjami na Wigilię i Boże Narodzenie KILK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony
Moje Kuchenne RewelacjeKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nadszedł ten czas. Naprawdę. To już pora, aby przygotować ciasto na Dojrzewający piernik staropolski . Przygotowuję go wspólnie razem z Wami każdego roku od kilku już lat
W mojej kuchniKrucha tarta wypełniona sernikiem pieczonym razem z aromatycznymi i nadziewanymi piernikami. Wierzch wieńczy polewa ze śliwek i czekolady. KRUCHA TARTA: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4
https:KKuchniaMniamCoraz więcej osób, zamiast kusić się na wyroby cukiernicze dostępne w sklepach, próbuje swoich sił, samodzielnie przygotowując ciasta, desery i różnego rodzaju słodkości. Odpowiednie przybory kuchenne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Najłatwiejszy przepis na jagodzianki znalazłam jak zawsze u Doroty . Jagodzianek jednak nie lukrowałam, bo brakło mi cukru pudru, a trzy pary oczu nie mogły się już
Czerwień i błękitDzisiaj mój mąż obchodzi urodziny. Jego święto zawsze wypada w sezonie truskawkowym, więc przygotowałam coś słodkiego z tej okazji z czerwonymi jak miłość owocami. Z tej
Czerwień i błękit