Ciężko mi uwierzyć, że kiedyś nie znosiłam serników. Teraz mogłabym je jeść codziennie. Uwielbiam ten przepis bo sernik wychodzi delikatny, puszysty i tak pyszny, że ciężko
Prosty przepis naWIŚNIĄ Przepis znajdzie TUTAJ. SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT Przepis znajdzie TUTAJ SERNIK W CIEŚCIE MURZYNKOWYM Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK KRÓLEWSKI PROSTY I SMACZNY Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK Z BRZOSKWINIĄ I BEZĄ POD MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Przepis znajdziecie TUTAJ EKSPRESOWY SERNICZEK KOKOSOWO WANILIOWY Przepis znajdzie TUTAJ
zdrowo i aktywnieWIŚNIĄ Przepis znajdzie TUTAJ. SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT Przepis znajdzie TUTAJ SERNIK W CIEŚCIE MURZYNKOWYM Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK KRÓLEWSKI PROSTY I SMACZNY Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK Z BRZOSKWINIĄ I BEZĄ POD MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Przepis znajdziecie TUTAJ EKSPRESOWY SERNICZEK KOKOSOWO WANILIOWY Przepis znajdzie TUTAJ
Zdrowie i pysznie na talerzułyżka brązowego cukru szczypta soli Nadzienie: 100 g orzechów laskowych 30 g migdałów 30 g cukru pudru brzoskwinie lub morele z puszki 60 g rodzynek Sos: 3/4 szkl. śmietanki kremówki 1 op. cukru wanilinowego (16 g) 2 żółtka Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą miksujemy. Odstawiamy na około 30 minut, by ciasto odpoczęło. Po tym czasie smażymy
Smaki Na TalerzuLekki pyszny deser-oczywiście z truskawkami,ale można użyć malin,borówek czy brzoskwiń,delikatna śmietanka z nutką wanilii i galaretką - polecam!!
Swojskie jedzonkozimne ciasto. Pozostałą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i końcówką w kształcie gwiazdki wyciskamy na śmietanie rozetki. Ciasto polewamy ajerkoniakiem (najlepiej za pomocą łyżeczki) tworząc esy-floresy. 183 nowe przepisy siostry Anastazji – PS. w oryginale na masie śmietanowej rozkładamy dodatkowo brzoskwinie z puszki, ja celowo ten punkt pominęłam
Smaki Na TalerzuBEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABA WIELKANOCNA ROLADA BISZKOPTOWA Z MALINAMI JADALNE KOSZYCZKI NA WIELKANOC I PROSTE ZAJĄCE DLA DZIECI! RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE NA WIELKANOC! KARMELOWE CIASTO Z ORZECHAMI SERNIK DO KAWY! BABA WIELKANOCNA PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO
SMYKWKUCHNIBez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!grudek. Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje ciasta, formując placki. Smażyć, aż na powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie domowej roboty dżem z brzoskwini i płatki czekoladowe
Simply Foodskładniki: 250 g świeżych malin 2 dojrzałe brzoskwinie ok. 50 ml midu 100 ml jogurtu naturalnego wykonanie: Maliny przepłukujemy. Brzoskwinie myjemy,obieramy ze skórki i wypestkujemy
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj słodko na moim blogu. Sernik z serków hormonizowanych z wiśniami. Podobny przepis tylko z brzoskwiniami można zobaczyć tutaj Sernik na zimno . Wiśnie wtopione w bitą
W kuchennym oknie Ewystopni. Dlatego owoce powinniśmy grillować krótko i w wysokich temperaturach. Ponadto jeśli przed grillowaniem takie owoce jak brzoskwinie, ananasy czy banany moczymy w winie, rumie lub tequili musimy uważaj na powstawanie dużego płomienia ognia. Grillowane owoce są świetnym składnikiem wielu potraw, ciast itp. Ich smak można dodatkowo podkręcić stosując kawałki drewna do grillowania wykonane z beczek w których składowane było
naRuszcieNie znam osoby, która odmówiłaby zjedzenia racuszków. Ja do nich mam słabość wyjątkową, bo to ciasto drożdżowe, a ono u mnie ciągle na miejscu pierwszym. Choć
bistro mamaNaszą następną propozycja na słodki deser są tartaletki z owocami. Wymagają trochę przygotowań, gdyż kruche ciasto musi odleżeć godzinę w lodówce. Jednak dużym jego plusem jest
Kolizje SmakówPavlovej z truskawkami postanowiłam przygotować tort bezowy. Mamy teraz sezon na brzoskwinie, nektaryny i morele, więc wykorzystałam te drugie jako owocowy dodatek. Pracy przy tym torcie jest ciut więcej, ale dla tego smaku warto go przygotować :) Składniki : 4 białka (w temperaturze pokojowej) szczypta soli 220 g cukru łyżeczka soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 400 g śmietany(...)Ułożyć na nim drugi bezowy blat, a na nim równomiernie rozprowadzić pozostałą śmietanę. Na wierzchu ułożyć cząstki nektarynek. Całość można oprószyć cukrem pudrem. ----- Podobne: Pavlova z truskawkami i śmietaną Ciasto szpinakowe z porzeczkami Powidła z moreli
Weekendy w domu i ogrodziezawsze tak warto odparowywać ziemniaki ;-) ) - ziemniaki przeciskamy przez praskę, dzięki czemu ciasto ma gładką strukturę - knedle zawsze wrzucamy na wrzątek, ale woda nie może się gotować tylko wrzeć - knedle gotujemy na małym ogniu, w osolonym wrzątku z łyżką oleju - knedle możemy nadziewać owocami tj. truskawki, morele, śliwki, małe brzoskwinie, dodajemy do środka np. cukier, cynamon, można też swoje wariacje wypróbować(...)odmiany żółtej mączystej, minimalna ilość maki na 1kg ugotowanych ziemniaków to 250 g mąki pszennej typ 500 i 1 jajo. Ziemniaki ugotuj, odparuj, wystudź całkowicie, dodaj mąkę, jajo, zagnieć ciasto. W dłoniach formuj placek, dodaj truskawkę (sucha, osusz po myciu na ręczniku papierowym), łyżeczkę cukru, zagnieć, jak pączka, gotuj w osolonym wrzątku. Jak kluski wypłyną liczymy czas 8-10 minut
SMYKWKUCHNIchudego białego sera 4 morele lub brzoskwinie 2 łyżki jogurtu typu greckiego 0% tłuszczu o smaku wiśniowym * do podania śmietanka (lub jogurt) + cukier * wiśniowy smak jogurtu stosuję dla przełamania słodyczy Przygotowanie: Naleśniki: Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy mleko, wodę gazowaną i jajka, miksujemy. Ja często używam zwykłej ręcznej trzepaczki. Ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu
Słodkie okruszkiNajlepsze ciasto na upalne dni. Pyszne, chłodne i bez dużego nakładu pracy. Nie licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :) Składniki na spód: 200 g pokruszonych biszkoptów 100 g masła Masa owocowa(...)zagotować, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia. Brzoskwinie obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ciepłego budyniu i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej pokruszonymi biszkoptami, wyrównać i wygładzić (fot.2) . Gdy masa przestygnie, wstawić na parę godzin do lodówki, najlepiej na noc. Po wyjęciu tortownicy z lodówki, oddzielić nożem ciasto od ścianek obręczy, zdjąć obręcz. Ubić śmietankę
Świat Ciastajest trudne w wykonaniu. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 250ml śmietanki kremówki 250ml serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru ok 300g owoców (u mnie są to: maliny, jagody, porzeczki, brzoskwinie) *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru(...)masy dodajemy ubite białka i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika smarujemy niewielką warstwą oleju i wykładamy papierem do pieczenia. Do foliowego woreczka przekładamy 6 łyżek ciasta, woreczek zawiązujemy, odcinamy jeden róg i nakładamy kontury na papier. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 4 minuty . Po tym czasie wyjmujemy i studzimy przez chwilę
Blog z ApetytemWIŚNIOWA 5 jajek (osobno żółtka i białko + białko z ciasta) 2 łyżki cukru pudru (1 do żółtek, 1 do białek) 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2,5 kg jabłek, 1 kg wiśni (obranych i usmażonych wraz zwydrylowanymi wiśniami) lub 900g (1 słoik) prażonych jabłek (samych lub z dodatkiem, np. z brzoskwiniami, czy morelami) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy
Kulinarna (nie)codziennośćSkładniki : CIASTO: • 5 jajek, osobno żółtka i białka • 1/2 szkl. mąki pszennej • kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/3 szkl. cukru ŚMIETANA: • 300 ml śmietanki 30% • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru • śmietan fix MUS BRZOSKWINIOWY: • puszka brzoskwiń • galaretka brzoskwiniowa DODATKOWO: • 1/2 tabliczki czekolady rozpuszczonej z dwiema łyżkami mleka Przygotowanie : Brzoskwinie odsączyć i zmiksować, połączyć z galaretką(...)wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, ciągle miksując stopniowo dodawać cukier, następnie dodajemy żółtka i dalej miksujemy, dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy, aż składniki się połączą, ciasto rozprowadzić na dużej blaszce (takiej z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec ok. 15 minut. Gotowe ciasto wyciągnąć od razu z piekarnika
KUCHNIA POLSKABłyskawiczne ciasto z owocami nie wymaga wiele nakładu pracy, ponadto przygotowujemy je ze składników, które zazwyczaj zawsze mamy w domu. Owoce, które wykorzystałam do przygotowania to maliny i jeżyny. Można je przygotować równie dobrze z brzoskwiniami, truskawkami, jagodami, jabłkami czy śliwkami. Składniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru (160 g) szklanka mąki pszennej (200 g) 2 opakowania budyniu(...)jajka, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy suche składniki i całość dokładnie miksujemy. Blachę (moja ma wym. 24×27 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Na cieście układamy owoce, lekko je dociskając. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez około godziny (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Błyskawiczne
e-PrzepisyKulinarneCiasto marchewkowe chyba każdy lubi… A tort z marchewkowych biszkoptów przełożonych zdrowym i pysznym kremem z batatów to uczta dla podniebienia Polecam gorąco! Polecam również tort makowy z brzoskwiniami , tort czekoladowo-truskawkowy , jogurtowy , tort owocowy na zimno , tort z japońską herbatą matcha , tort Oreo , bezglutenowy tort czekoladowy . Składniki: Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 2 sztuki): 1 szklanka(...)pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to d mieszanki z mąką i mieszamy. Dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach tarki i całość krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i bokiem posmarowanym niewielką ilością oleju. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu marchewkowego i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej
Lamarida.pl