mielone - 47549 przepisów (strona:159/3170)

Klopsiki w sosie koperkowym 258

cebula 1 ząbek czosnku 1 duże jajko ekologiczne 1/3 szkl. płatków  +1/3 szkl. wody lub 1 lekko czerstwa kajzerka 1 płaska łyżeczka soli  1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu kilka łyżek mąki do panierowania klopsików olej do smażenia klopsików Składniki sosu: 2 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego  5 kopiastych łyżek koperku (bardzo drobno posiekanego) 1 płaska(...)sito i mocno odcisnąć. Do klopsików dodajemy tylko kajzerkę, bez płynu. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce (robię to za pomocą małego blendera;). Do dużej miski przełożyć mięso mielone, namoczone płatki (lub kajzerkę), utarty czosnek i cebulę, jajko, sól i pieprz. Masę mięsną należy dokładnie wyrobić, aby wszystkie składniki połączyły się.  Uformować niewielkie kulki, obtoczyć

Codziennik Kuchenny
Makaron a'la spaghetti bolognese 222

garście startego żółtego sera suszone zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka natka pietruszki do posypania   Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażyć do zeszklenia

Simply Food
KOTLETY Z MIĘSA WOŁOWEGO Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ZIOŁAMI 238

. Kotlety  podaję same jako przekąskę albo z zimniakami jako dodatek do obiadu.Nie jadłeś kotletów z płatkami owsianymi? To zapraszam na przetestowanie przepisu. Smacznego :)) SKŁADNIKI: 350 g mięsa mielonego wołowego 3 łyżki płatków owsianych 2 jajka 1 marchewka natka pietruszki szczypiorek 1 cebula 1 ząbek czosnku suszona kolendra pieprz sól czosnek i chilli suszony ok 1/2 łyżeczki(...)Marchewkę trę na grubych oczkach. W rondelku rozgrzewam łyżkę oleju. Następnie wrzucam poszatkowane zioła i cebulę oraz marchewkę, dodaję łyżkę suszonej Kolendy. Smażę ok 2 min na rumiano. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję płatki owsiane oraz przestygnięta marchew z ziołami i cebulą. Wszystko mieszam. Następnie dodaję ketchup i ostrą musztardę. Kolejno dodaję ser żółty oraz jajka

Gotowanie Patki
makaron bolognese po mojemu na dobry i syty obiad... 179

Składniki: makaron 25 dag/gniazdka średnie, olej rzepakowy 10 łyżek, cebula 2 sztuki, czosnek 1 główka, cukier 1 łyżka, mięso mielone 1/2 kg, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, oregano 1 łyżeczka, pomidory 3/4 kg/dojrzałe, koperek 1/2 pęczka, ser mozarella 20 dag,starty cebulę drobo pokroić w kostkę, ząbki czosnku wycisnąć przez praskę lub drobno(...)posiekać i na gorącym oleju posypane cukrem zeszklić ale nie przypalić dodać mieloną lopatkę i co jakiś czas mieszając podsmażać z 5 minut na większym ogniu pomidory ze skórką zmiksować w dzbanie blendera i wlać do mielonego, dodać kucharka, pieprzm oregano i pod przykryciem dusić z 10 minut na średnim ogniu, na koniec wsypać koperek makaron gniazdka średnie

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z sezamem 216

Kotlety mielone wcale nie muszą być nudne. Można je urozmaicić przez dodanie różnych dodatków. Ja mam dla Was dzisiaj kotlety mielone z sezamem. Rewelacyjne w smaku, a najlepiej smakują podane prosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki(...)formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Cukiniowe klopsy 216

jajko, 2 łyżki bułki tartej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 100ml śmietany 30%, olej do smażenia.  PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce o dużych otworach. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, startą cukinię oraz sól i pieprz(...)masy formuję okrągłe klopsy.  2. Klopsy układam na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażam na rumiano z każdej strony. Następnie przekładam je do garnka, wlewam wodę, wsypuję paprykę mieloną, przyprawę warzywną oraz mąkę. Duszę pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Käse-suppe mit Hackfleisch - zupa serowa z miesem mielonym 232

Składniki:  30 dag mięsa mielonego 3 pory 1 cebula oliwa z oliwek 1,5 l bulionu 2 serki topione po 200 g (śmietankowy i ziołowy) Sposób wykonania: Pora kroimy w plasterki i wrzucamy do gotującego się bulionu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę, kiedy będzie już szklista dodajemy mięso mielone. Jeżeli mięso będzie

Smaki Natalii
Zupa-krem z kukurydzą, wołowymi klopsikami i pieczarkami 211

koncentratu pomidorowego sól ziołowa pieprz grubo mielony Dekoracja: świeży rozmaryn paluszki o smaku wędzonego bekonu Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy, wrzucamy obraną pietruszkę (zawsze przepoławiam, by wydobyć więcej aromatu) i marchewkę (pokrojoną w pół talarki), liście laurowe, ziele angielskie, pół kostki mięsnej i trochę pieprzu i gotujemy 15 minut. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy

Kolorowy Przepisownik
Kiełbasa grillowa z serem ( pieczona w niskiej temperaturze) 222

podgardle 1,5 kg (mielimy sitki fi 8 mm) -ser żółty wędzony 1 kg (ścieramy na grubych oczkach tarki) -jelita wieprzowe 10 m. Przyprawy Podane są w gramach do całości surowca -sól nie jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa(...)pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku dodajemy wszystkie przyprawy i 100 mil wody i dokładnie wyrabiamy.Dalej dodajemy tłusty boczek i podgardle i ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Wkładamy do lodówki na 24-48 godz mieszając

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
ROLADKI SCHABOWE NADZIANE MIELONYM I OGÓRKIEM 471

SKŁADNIKI :  6-8 kotletów schabowych bez kości 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka 3 ogórki kiszone lub małosolne, przekrojone wzdłuż  1 mały słoik papryki konserwowej sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 liść laurowy, 2 ziela angielski, kilka kulek pieprzu odrobina majeranku do smaku 1 łyżka posiekanej natki(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajo, namoczoną i wyciśniętą bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, paprykę, majeranek oraz natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.  Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, papryką i pieprzem z każdej strony.  Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu z mięsa mielonego oraz po kawałku ogórka i papryki

Kulinarne Fantazje Marioli
kotlety mielone z szynki z serem lazur... 223

Składniki: szynka 60 dag, jajka 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, ser 1 opakowanie/lazur, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba szynkę świeżą zmielić do miski na sitku do mielonego mięsa, dodać pokrojoną(...)kostkę czerwoną cebulę, jajko, papryki, kucharka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z mleka wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę, ser lazur trójkąt pokroić na większe kawałki mięsa mielonego wziąć porcję na dłoń, rozpłaszczyć, włożyć ser lazur i uformować nieco podłużne kotlety, mi wyszło 8 sztuk, obsypać mąką pszenną na mocno rozgrzanym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, następnie

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa grillowa surowa z serem 177

podgardle 1,5 kg (mielimy sitki fi 2 mm) -ser żółty wędzony 1 kg (ścieramy na grubych oczkach tarki) -jelita wieprzowe 10 m. Przyprawy Podane są w gramach do całości surowca -sól nie jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa(...)pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku dodajemy wszystkie przyprawy i 100 mil wody i dokładnie wyrabiamy.Dalej dodajemy tłusty boczek i podgardle i ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Wkładamy do lodówki na 24-48 godz mieszając

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa surowa z żółtym serem. 204

podgardle 1,5 kg (mielimy sitki fi 2 mm) -ser żółty wędzony 1 kg (ścieramy na grubych oczkach tarki) -jelita wieprzowe 10 m. Przyprawy Podane są w gramach  do całości surowca -sól nie jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa(...)pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku dodajemy wszystkie przyprawy i 100 mil wody i dokładnie wyrabiamy.Dalej dodajemy tłusty boczek i podgardle i ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Wkładamy do lodówki na 24-48 godz mieszając

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Spaghetti pieczone w pomidorach 414

wieprzowego 2 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łodyżka świeżego tymianku sól pieprz czarny mielony szczypta cukru papryka słodka mielona ok 100 g sera mozzarella oliwa z oliwek Pomidorom ściąć „czapeczki” na wysokości około 3/4. Wydrążyć pomidory, wyjmując całą wodnistą pulpę z nasionami. Dobrze nasolić i odstawić(...)czosnek. Chwilkę podsmażyć i kiedy zacznie pachnieć, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Należy uważać, żeby czosnku nie przypalić, bo stanie się gorzki. Kiedy cebula się zeszkli dodać mięso mielone. Smażyć krótko, mieszając i rozdzielając kawałki mięsa. Kiedy lekko się obsmaży, wlać przecier pomidorowy i koncentrat. Przyprawić i dusić, aż sos zgęstnieje. W tym czasie ugotować makaron według

https:KKuchniaMniam
Mielone z młodą kapustą i koperkiem 226

zagłuszyć delikatnego smaku do doprawienia nie używamy żadnych ziół, a tylko sól i pieprz.  Podaj je z czym tylko masz ochotę, najlepiej smakują z młodymi ziemniakami . Składniki: ½ kg mielonego mięsa z łopatki lub szynki 2 duże jajka ¼  sztuki młodej kapusty pęczek świeżego koperku 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej sól morska do smaku pieprz czarny świeżo(...)mielony do smaku bułka tarta do obtoczenia olej kokosowy do smażenia Sposób wykonania: Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce

Wanilia i Kardamon