sernik - 18520 przepisów (strona:159/1235)

Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” 137

dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy ją do 150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy wierzch sernika: w rondelku umieszczamy masę karmelową (kajmakową gotową), dodajemy śmietankę i energicznie mieszamy, aż do rozbicia grudek. Ciepłą masą dekorujemy wierzch sernika. Gdy masa lekko zastygnie, wykładamy posiekane migdały, orzechy, żurawinę(...)ozdoby wg własnego uznania. Sernik najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego! Artykuł Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Winne wiśnie na serniku amaretto 152

wylać masę .  4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy(...)studzimy do temperatury pokojowej.  6. W czasie pieczenia sernika przygotowujemy wiśnie, które układamy w rondlu i zasypujemy cukrem. Gdy zaczną się gotować wlewamy wino, sok z cytryny i mieszamy. Na małym ogniu gotujemy całość do odparowania płynu. Masa ma się zredukować i wyraźnie zagęścić. Pod koniec dodajmy żelatynę i  gotujemy  minutę. Zdejmujemy z ognia i studzimy

vaniliowoczekoladowa
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 177

część jednak odkładając do natychmiastowego wykorzystania. Tym razem padło na sernik; w lodówce miałam bowiem ricottę, której termin przydatności do spożycia nieuchronnie zbliżał się ku końcowi.  Pieczenie serników to bułka z masłem ; moim zdaniem to jedne z najłatwiejszych ciast, które bardzo trudno zepsuć (nie wierzcie tym, którzy twierdzą, że to wielka sztuka; starają się Was przestraszyć i odwieść(...)cytrusów...? Na spód, zamiast klasycznych ciastek zbożowych, dałam pieprzne pierniczki (żeby tradycji stało się za dość), a wierzch uzupełniłam lekkim jak chmurka musem cytrynowym. W połączeniu z kremowym, mazistym sernikiem smakował bosko! Całość wyszła zaskakująco lekka i orzeźwiająca, a smak cytryny świetnie spaja wszystkie warstwy. Do wykonania tego sernika trzeba mieć jednak naprawdę wysoką formę, lub - tak jak ja - już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 626

wszystkich ciast świata najbardziej kocham SERNIKI ! A serniki kochają mnie! Ten popisowy, który był moją przepustką do Masterchefa od teraz ma swojego konkurenta! Poważnego konkurenta! Dziś mam dla Was przepis na jeden z najlepszych serników, jakie kiedykolwiek jadłam i jakie kiedykolwiek robiłam. Czekoladowy spód z Amaretto i biszkoptami przykryty niesamowicie delikatną masą serową i „pianką” czekoladową(...)jednym z jego sekretów jest dobrej jakości ser. Możemy użyć wiejskiego twarogu, który sami zmielimy albo genialnego twarogu Mój Ulubiony marki Wieluń. Jest gęsty i kremowy – idealny do serników! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * czekolada mleczna – 70 g * kawa rozpuszczalna ( proszek ) – 2 łyżeczki * Amaretto – 2 łyżki * masło – 65 g * cukier drobny

Ostra na Słodko
Wegański sernik królewski 209

masę. Masę serową przełożyć na podpieczony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć wiśnie, i przykryć resztą ciasta równomiernie je rozkruszając na wierzchu. W międzyczasie zaangażować solenizanta do sprzątania kuchni A sernik wstawić do nagrzanego do 170-180 C piekarnika na środkową półkę i piec prze 60-70 minut. Po upieczeniu wystudzić sernik i dopiero potem się delektować,   Smacznego(...)Artykuł Wegański sernik królewski pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sernik z serków Almette 229

normalnie wierzyć się nie chcę! Sernik z serków Almette, po prostu "puszysty smak natury" ;). Niski, bez spodu, bez żadnych bakalii, polew i innych dodatków. Tylko czysty biały sernik, po to, by skoncentrować się jedynie na jego smaku, a nie na dodatkach. Intrygujące prawda? ;). Musicie go upiec, jest wart zachodu!! Składniki: 5 serków Almette naturalnych (5x150 g), w temperaturze(...)śmietany i czekolady, miksować na średnich obrotach miksera, aż składniki się połączą. Masę wylać do kwadratowej blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia (lub mniejszej, wtedy sernik będzie wyższy). Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st.C przez ok. 70 minut. Sernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia (podczas studzenia sernik

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z jabłkami na czekoladowym spodzie 297

wierzch wykładamy podduszone jabłka. Ten sernik, to kolejny mój ukłon w stronę jesiennych smaków i aromatów :). Lecz również - i tu wybiegnę troszeczkę w przyszłość - może być także sernikiem świątecznym...;) Polecam :). Ciasto czekoladowe: 110 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 3 duże jajka 150 g masła 50 g cukru trzcinowego 80 g miodu 100 g czekolady gorzkiej(...)temperaturze 160°C - 170°C. UWAGA: Czas pieczenia może być różny w zależności od użytego sera; im rzadsza masa serowa tym sernik będzie się dłużej piekł. Upieczony sernik powinien być na środku, po sprawdzeniu patyczkiem, ścięty i sprężysty. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do przestudzenia. Jabłka: Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę

Opowieści z piekarnika
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 150

Wiesz, wyznaję zasadę (całkiem przyjemną), że niedziela bez słodkości to dzień stracony! Dlatego kiedy Marcinek zapytał : „Mamusiu, masz coś słodkiego?” , postanowiłam że tym razem zrobię ten nieziemski sernik. Dlaczego nieziemski? Kochana jest tak delikatny, że wręcz rozpływa się w ustach, dosłownie jakbyś delektowała się obłoczkiem! Do tego ma jeszcze jedną zaletę- w dużej części składa się(...)wręcz, dlatego aby dostarczyć mu wapnia produkty mleczne wplatam we wszystko w co możliwe, tak by nie wyczuł ich smaku. I w tym przypadku udaje się to w 100%! Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia

Arbuziaki
Sernik na zimno bez pieczenia 191

mój ulubiony sernik. Wilgotny, kremowy, z dużą ilością owoców i galaretki- mniam! Pierwotnie wersja powstała z myślą o dzieciakach, bo to one lubią takie kolorowe smakołyki, ale ostatecznie sernik tak posmakował nam wszystkim, że robimy go już chyba piąty raz. To taki nasz pewniak- zawsze się udaje, nie mam mowy bo coś tu zepsuć. Nic się nie waży(...)razem w część z truskawkami. Tak postępując wylewałam poszczególne kolory, aż do uzyskania tęczy Proste, ale dość czasochłonne. Ale chyba warto? Jak myślicie?           Sernik na zimno bez pieczenia was last modified: Luty 3rd, 2017 by arbuziaki Artykuł Sernik na zimno bez pieczenia pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Niebiański sernik budyniowy z borówkami amerykańskimi 149

Dawno nie wrzucałam żadnego przepisu na sernik, więc dzisiaj zapodam wam przepis, który zapewni wam pełną satysfakcję smaku. Cóż dobry sernik wymaga jednak kalorii w swym składzie, więc jeśli aktualnie jesteście na diecie, to będziecie mieli co spalać. Sernik, jest tak delikatny, puszysty i wilgotny, że z całą pewnością trudno będzie wam się od niego oderwać. Nieskromnie(...)dodam, że wśród wszystkich dotychczasowych serników ten jest zdecydowanie najlepszy. Szczególnie polecałabym przygotować ten wypiek na jakąkolwiek rodzinną uroczystość, bo jest bardzo uniwersalny i możecie zestawić go z dowolnymi owocami. Zachęcam was do spróbowania, bo jestem przekonana, że gdy raz spróbujecie, będziecie chcieli więcej. Składniki:  500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 250 g mascarpone 4 jajka duże 170 g masła

vaniliowoczekoladowa
Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. 271

lubię zdrowe rzeczy, zwłaszcza kiedy są zarazem pyszne. A ten "sernik" z pewnością taki jest. Zdrowe i słodkie. Brzmi jak coś nierealnego.. Ale oto jest - sernik z kaszy jaglanej, czyli produktu super food, który wpisuje się na pierwsze miejsce wśród kasz i plasuje bardzo wysoko w rankingu ogólnoświatowym najzdrowszych produktów w ogóle.  Czy sernik smakuje(...)sernik? Ha, to jest dobre pytanie, bo jak się wie, że w środku nie ma sera, tylko kasza, to człowiek wyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę.  Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 500 g malin (mogą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik z ajerkoniakiem 167

Sernik dla prawdziwych amatorów likieru jajecznego, zwanego inaczej ajerkoniakiem, tudzież advocaatem. Ja się do takowych zaliczam ;). Sernik jest wilgotny, kremowy, z wyraźnym posmakiem ajerkoniaku i...z wyraźnie wyczuwalnymi procentami ;). W każdym razie ja czułam je dość intensywnie. W oryginalnym przepisie było jak na mój gust zbyt dużo cukru ( należy pamiętać, że ajerkoniak jest bardzo słodki ), dlatego dość znacznie(...)połączenia. Masę serową przelać na przygotowany spód, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150°C ( najlepsza opcja pieczenia: grzanie góra - dół ) i piec około 90 minut. Środek sernika powinien być ścięty i sprężysty przy dotknięciu patyczkiem. Nie należy wydłużać czasu pieczenia " na wszelki wypadek " - sernik " dojdzie " w gorącym piekarniku. Po upieczeniu piekarnik lekko uchylić i pozostawić

Opowieści z piekarnika
SERNIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI I OREOO 139

SPÓD SERNIKA : 250 g ciastek oreoo 50 g roztopionego masła(...)sera łącznie ze Śmietanką 30 %. Na koniec, ciągle miksując wsypujemy budynie. Ser wylewamy na ciastka, równo go rozprowadzając. Sernik pieczemy w temperaturze 150 % celcjusza przez 1 godzinę. Sernik pieczemy w niskiej temperaturze tylko dla tego aby był równy po upieczeniu i kremowy w konsystencji. Sernik studzimy aż będzie całkowicie zimny. Polewa- czekoladę łamiemy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 169

jest świetną alternatywą dla tego najpopularniejszego, na bazie serków homogenizowanych. Podstawą jednak jest ser bardzo dobrej jakości. Użyjcie sprawdzonego, a się nie zawiedziecie. Im więcej czekolady dodacie, tym sernik będzie smaczniejszy. Nie przerażajcie się jej ilością wszak to sernik straciatella. Z podanych proporcji wychodzi spora blaszka sernika SERNIK STRACIATELLA / inspiracja mysweetworld.pl /blaszka 21×31 MASA TWAROGOWA(...)składników. Do masy serowej przesypać czekoladę i dodać letnią żelatynę. Energicznie zmiksować i przelać na „spód ciasteczkowy”. Pozostawić do schłodzenia i stężenia, najlepiej na całą noc. Artykuł SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia