gęsty pudding ( deser ), trochę jak gęste lody czekoladowe u góry lekko przypieczone. Dla smakoszy czekoladowych ciast, będzie rarytasem. Część ciasta mam zamiar zamrozić i podać później jako lodowy sernik, będzie pyszne. To wymyślił mój mąż Biszkopty utłuc za pomocą tłuczka lub zmielić blenderem, dodać miękkie masło i wymieszać. Rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę przygnieść i wstawić(...)masy serowej. Dokładnie wymieszać. wylać masę na pokruszone biszkopty i wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 C i piec 1 godzinę i 10 minut. po wskazanym czasie, nie wyciągać sernika z piekarnika tylko wyłączyć i otworzyć szeroko drzwiczki. Zostawić, aż ostygnie. Po upieczeniu jak dotkniecie górę sernika , poczujecie wyraźnie gąbczastą, miękką konsystencję, jak żelatyna i tak ma być. Udekorować
Kuchnia Pokoleńsernikowych tylko sami mielimy ser - wtedy sernik jest ciężki i wilgotny. Każdy ma swój ulubiony jednak te w tradycyjnym wydaniu zawsze znikają jako pierwsze. Ten przepis na sernik z brzoskwiniami pochodzi z bloga Moje wypieki i jest genialny. Ciasto wychodzi idealnie kruche a sernik jest taki jaki wszyscy lubimy czyli wilgotny i nie za bardzo kremowy. Polecam(...)szczególnie w okresie zbliżających się świąt Bożego Narodzenia Tradycyjny sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka
sierotka maRysia w kuchnisię różnić, dlatego najlepiej przed wyłączeniem piekarnika wykonać test patyczkiem wkłuwając go w środek ciasta do dna. Jeśli wyjdzie suchy ciasto jest gotowe. Wyłączyć wtedy piekarnik i pozostawić jeszcze sernik w środku na 10-15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić a następnie umieścić w lodówce na kilka godzin do stężenia wciąż nie wyjmując z formy. Dopiero po całkowitym(...)stężeniu będzie można sernik pokroić. Jeśli na powierzchni sernika w czasie pieczenia pojawiają się pęknięcia oznacza to,że temperatura pieczenia jest trochę za wysoka i należy ją od razu obniżyć o parę stopni. Ten leciutki sernik jest tak podatny na formowanie się, że wykładając tortownicę lekko pogniecionym papierem lub folią nada mu wzór wgnieceń i wypukłosci. Jeśli wyłozysz
Sztuka gotowania w/g Samiryłyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 2 żółtka 350 g mus z dyni (przepis tutaj ) 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżka ekstraktu z wanilii 70 g śmietanki 30% (składniki na sernik muszą mieć temperaturę pokojową) Polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao 60g masła 1 łyżeczka żelatyny Wszystkie składniki oprócz żelatyny umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Żelatynę(...)zalewamy małą ilością wrzątku, następnie dodajemy do gorącej masy i dokładnie mieszamy (masy już nie gotujemy). Następnie lekko przestudzić i polać sernik. Masa jest wspaniała bo pięknie się błyszczy! Ciasteczka miksujemy w blenderze na pył, Lub wkładamy do woreczka foliowego i uderzamy wałkiem następnie dodajemy roztopione masło - mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na czas
Delicious Titbitsszczodrze go obfotografowałam, dziś dwa przepisy. Pierwszą moją deserową propozycją na siódmy tydzień roku z kolei, jest sernik na zimno, przygotowany z trzykrotnie zmielonego twarogu. Muszę przyznać, że sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem(...)foremce w kształcie serca, tak jak zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno 350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu
Przepysznik - BLW i nie tylkoBailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Po ostygnięciu tortownicy najlepiej wstawić sernik do lodówki. Gdy sernik zastygł a zajmie to na pewno kilka godzin wyjąć sernik(...)tyle by była już twarda, ale wciąż na tyle elastyczna by nie popękała przy owijaniu wokół torcika. Docisnąć pasek papieru delikatnie do torcika i wraz z nim wstawić sernik do lodówki by czekolada stwardniała. Gdy tak się stanie można usunąć wtedy delikatnie pasek papieru. Dalej j/w czyli rozsmarować bitą śmietanę i posypać kakao z cukrem pudrem
Sztuka gotowania w/g Samiryrano mamy taki oto cudo: Taki serek nadaje się do bezpośredniego spożycia, mimo dodania sporej ilości soku z cytryny nie jest kwaśny, smakuje jak serek typowo sernikowy. Składniki na sernik (dodałam pure z dyni, ale spokojnie można pominąć ten składnik i gwarantuję, że sernik się uda!) Spód ciasta: 200 g ciastek typu digestive (przepis znajdziecie(...)cukier. Ser połączyć z pure dyniowym Po czym dodać masę sezamowo-bananową i dokładnie wymieszać. Masę sereową wylać na przygotowany wcześniej spód ciasta. Dokładnie uszczelnic formę do pieczenia, jeżeli sernik będzie pieczony w tortownicy, bo piec należy w kąpieli wodnej, czyli blachę z sernikiem włożyć do większej blachy i wypełnić ją do połowy gorąca wodą. Piec w temp
greenscarfSernik ? Znowu sernik ? A no znowu, bo na sernik zawsze jest ochota. Dziś sernik na zimno, z czekoladą i jeżynami. Połączenie nieco wytrawne, mocne i wyraziste. Poszukajcie na bazarku, na targu, a może na działce u znajomych jeżyn i zróbcie koniecznie. Macie swoje krzaczki z jeżynami ? To jeszcze lepiej, nie próżnujcie, idźcie zbierać. Na juto(...)sernik będzie gotowy. Składniki ( na tortownicę średnicy 26-28cm ) Spód: 150 g herbatników kakaowych typu Petit Beurre 100 g masła 100 g czekolady mlecznej Masa serowa: 1 kg sera sernikowego ( z wiadereczka ) 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 3 pełne łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Frużelina jeżynowa
kolorowotorcikowoSernik z frużeliną odmieni ciasto i nada mu elegancji. Sernik podać możecie z dowolną frużeliną owocową. Ja wybrałam jagody. Doskonale sprawdzą się także maliny czy wiśnie. Owocowa nuta sprawia, że ciasto nie jest "nudne". Spróbujcie koniecznie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)Masło rozpuścić, lekko przestudzić. Do sera dodać rozpuszczone masło – dalej ucierać. Z białek ubić pianę. Pianę dodać do masy serowej - delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód ciasteczkowy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, stawiając na dno piekarnika naczynie z wodą. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec sernik
kolorowotorcikowoDzisiaj gotowany sernik z serka wiejskiego, bo sernik musi pojawić się w moim jadłospisie przynajmniej raz w tygodniu. Zdecydowanie ten serniczek bardziej smakuje mi, niż ten z twarogu (przepis znajdziesz tutaj) . Jak zwykle, kiedy jakieś jedzenie jest fotogeniczne, bawię się aparatem i robię kilkadziesiąt zdjęć. Później nie wiem, które wybrać. #wieczenieniezdecydowanaaaachtedylematygłupiejnastki Tak, paterę robiłam sama i wiem(...)jest krzywa. Gotowany (schłodzony) sernik z serka wiejskiego podany z grillowanymi morelami i podprażonymi płatkami migdałowymi Przepis: brak konkretnej inspiracji - kiedyś czytałam o nim i zrobiłam podobnie do tego z twarogu / 1 porcja / składniki: 200 g serka wiejskiego* średnie jajko 30 ml mleka czubata łyżka lub dwie** budyniu śmietankowego lub waniliowego 1-2 łyżki cukru
tost z dżememrodzaju i jakości sera, jakiego użyjemy do jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa(...)składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin. Sos czereśniowy: Drylowane czereśnie wsypujemy do rondelka, zalewamy
Smakowity Blog Kulinarnyjapońskim sernikiem "Cotton Japanese Cheesecake". Sernik ma odsłon liczone w milionach. Postanowiłam zrobić i ja. Kocham delikatne lekkie struktury. Ale ... w głowie zaświecia mi się lampka. Sernik ma tylko 3 skałdniki. To dobrze. Lista zakupów krótka. Zaniepokoiła mnie gramatura jaką podaje przepis: 3 jaja 120 gram serka śmietankowego 120 gram białej czekolady Trochę mały(...)trochę za słodki. Poszłam do sklepu. Przy półce z serkami zastanawiałam się, który kupić. Dwa odpowiadały moim wyobrażeniu o leciutkim japańskim serniku. President 0 % i serek śmietankowy z Wielunia. Opakowanie serka z Wielunia zawiera 200 gram. W mojej ręce znalazło się maleńkie pudełeczko. Czekolada w Polsce jest 100 gramowa. Trzeba więc kupic dwie - jeśli chcemy się trzymać przepisu
AZgotuj!Uwielbiam serniki, a z dodatkiem jagód, taki sernik jest poprostu rewelacyjny Sernik jagodowy podałam na talerzyku od Porcelana Bogucice z kolekcji Antonio(...)Sernik jagodowy Składniki: Masa sernikowa sernik na zimno w proszku - 1 opak mleko - 0,5 l jagody - 1 szkl Masa z serkiem mascarpone śmietana 36 % - 1 szkl serek mascarpone - 250 g cukier puder - 3 łyżki śmietan - fix - 1 opak Wierzch ciasta galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml jagody - 0,5 szkl Dodatkowo biszkopty okrągłe
Kuchnia Danusiskładniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia się składników. Nie miksowałam zbyt długo, żeby nie napowietrzyć masy, bo potem sernik mocno by wyrósł i gwałtownie opadł. Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy(...)piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wystudzony sernik wstawiłam do lodówki na całą noc, chodzi tu aby sernik chłodził się przez
Blondynka Gotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm. Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka malinowa 1 galaretka wiśniowa 800g twarogu sernikowego (w wiaderku) Wykonanie: Każdą galaretkę zalać 250ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Do każdej ostudzonej galaretki dodać(...)spożywczą. Najpierw wylać masę wieloowocową, następnie wlewać (na sam środek okrągłej blaszki) masę malinową, potem znów na środek masę brzoskwiniową, kolejno wiśniową, a na sam koniec masę cytrynową. Wstawić sernik do lodówki, by masa całkowicie stężała. PS. Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, to polecam dodać do sernika 1-2 łyżki cukru pudru. Smacznego! The post Mega prosty kolorowy sernik
Kulinarne Przeboje