sernik - 18520 przepisów (strona:165/1235)

Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 130

dokładnie z musem borówkowym - dzięki niemu te piękne esy floresy Sernik zdecydowanie nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Mogę go śmiało dedykować i polecić mojej siostrze, gdyż dla niej sernik to nie lada wyzwanie, jak mi się ostatnio przyszło przekonać Oryginalnie sernik jest na bazie serków kremowych. W moim przypadku, użyłam tym razem gotowego sera na sernik(...)rozpuszczoną mąkę. Stawiamy na palniku. Ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia sosu. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Masa serowa: 1 kg sera kremowego lub gotowego na serniki 250 g cukru trzcinowego 4 łyżki mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka 200 ml kwaśnej śmietany 18% Ser ucieramy z cukrem. Do utartego dodajemy mąkę, ekstrakt

Made By Mom And Son
smaczny bardzo sernik marchewkowy z nutą anyżu... 170

pieczenia, boków nie smarować - wsypac kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać do dna blaszki twaróg półtłusty śmietankowy w misie robota utrzeć z cukrem z 4 minuty - my lubimy w serniku grudki twarogu ale też można zmielić w maszynce - dodać po 1 jajku w trakcie mieszania wsypać wystudzoną marchewkę w trakcie mieszania dodać cynamon, imbir, anyż rozdrobniony w moździerzu, budyń i wszystko(...)minutę mieszać spód podpiec w 200C z 10 minut i wylać na spód sernik, piec z 50 minut po 50 minutach wlać na sernik polewę: śmietanę wymieszać z cukrem i piec jeszcze z 20 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut i potem blaszkę zostawić do wystudzenia najlepiej na całą

W Mojej Kuchni Lubię
Delikatny sernik waniliowy z puszystym czekoladowym kremem 357

pewna, że przypadnie Wam do gustu, przede wszystkim ze względów smakowych, jak i zarówno z nieskomplikowanego przygotowania, bo jest to naprawdę banalnie prosty przepis :) Serdecznie zachęcam do upieczenia!  Sernik: * twaróg półtłusty- 450 g * mascarpone- 250 g * kremówka- 200 ml * jajka- 4 szt. * cukier- szklanka * kasza manna- 2 łyżki * ziarenka z całej laski wanilii Krem maślano-czekoladowy: * czekolada mleczna(...)kremówka- 50 ml * masło- 150 g Sernik: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twaróg zmielić (2-3 x) i dodać do niego  resztę składników (nie ma znaczenia jaka kolejność), dokładnie wymieszać- tylko do całkowitego połączenia się składników. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Foremkę o średnicy 23cm (ja upiekłam w większej dlatego sernik jest niski, ale polecam wybrać

Kraina Miodem Płynąca
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 154

wojna pomiędzy dwoma słodkimi specjałami. Sernik czy Pierniczki? - odwieczne pytanie dotyczące najlepszego, cukierniczego umilacza tych dni. Dla tych, którzy wybrać nie potrafią i swoje niezdecydowanie leczą kolejnym kawałkiem sernika i kilkoma sztukami pierników, starsza kucharka wyczarowała "Sernik - Piernik". Połączenie niesamowite! Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko(...)bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować. SKŁADNIKI: SERNIK I MUS CZEKOLADOWY: - pół kostki masła - 350 g serka 3xmielonego - 200 g serka mascarpone - 4 jajka - pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) - pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego) - 3 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej - szklanka pokruszonych, domowych pierników bezglutenowych

Wypisz Wymaluj
Sernik czekoladowy warstwowy „mokka” 347

Dwuwarstwowy sernik czekoladowy „mokka” nie tylko fantastycznie się prezentuje ale też nieziemsko smakuje. Absolutna doskonałość:)! Mój sernik miał większą część masy czekoladowej i bardzo wyraźny czekoladowy smak, ponieważ dodałam tylko gorzkiej czekolady ale dla osób preferujących lżejsze smaki można połączyć po połowie czekoladę gorzką i mleczną. Smakuje nieziemsko… głęboki smak czekolady z aromatyczną kawą(...)tego aksamitny i delikatny a jednocześnie wilgotny … Szaleństwo:)! Na mojej liście ulubionych serników ten sernik mokka w tej chwili znajduje się zdecydowanie na pierwszym miejscu:)! Gorąco polecam! Sernik czekoladowy – składniki: Spód: 1,5 szklanki zmielonych ciastek Oreo /1,5 opakowania 154 g/ 100 g rozpuszczonego masła Masa: 2 łyżki i 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy

UgotujmyTo.pl
Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 140

sernik czekoladowy z gruszkami i olejem rzepakowym to jeden z lepszych serników, jakie jadłam…:) Masa jest wilgotna i delikatna a gruszki miękkie i aromatyczne. Gruszki gotowałam w soku wiśniowo-jabłkowym, ale wydaje mi się, że będą dużo lepsze, jeśli ugotujemy je w samym wiśniowym soku. Przyprawy, jakie dodałam do gotowania gruszek, każdy może dowolnie modyfikować pod swoje upodobania(...)źródłem kwasów omega–3 i dlatego zawsze używam go do smażenia, pieczenia i do sałatek. Serdecznie polecam, sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym zdecydowanie wart jest wypróbowania Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym Składniki: Spód: 400 g ciasteczek digestive 200 g masła Masa – wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 600 g serka kremowego 250 g mascarpone

UgotujmyTo.pl
Sernik z borówkami – na zimno 185

owoców , mieszamy. Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami. Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Po tym czasie możemy przystąpić do wyciągania sernika i dekoracji. Jeśli sernik zrobiony był w miseczce to przed wyjęciem umieszczamy całą miseczkę na 1-2 minuty w gorącej wodzie, uważając, aby woda nie dostała się do środka(...)Dzięki temu sernik powinien bez problemów „wyjść” po odwróceniu miseczki do góry nogami. Składniki sosu gotujemy w małym garnuszku ok.5 minut , studzimy. Powstałym sosem i borówkami dekorujemy sernik

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy z kisielem 153

kolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym razem wersja bardziej orzeźwiająca , letnia … a mianowicie cytrynowa . Delikatnie kwaskowy smak świetnie współgra ze słodyczą pozostałych składników. Łatwy , szybki …. i niesamowicie smaczny! Ps. niezwykle puszysty ! SKŁADNIKI : * twaróg mielony(...)gorącego piekarnika na 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160C i ponownie moczymy ręcznik papierowy. Do brytfanki wlewamy 1/2 szkl. wody – wszystko to zapobiegnie pękaniu sernika i sprawi , że będzie on delikatny ,mokry, kremowy. Pieczemy ok. godzinę , studzimy w zamkniętym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem! Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik kajmakowy 389

idealny jeśli mamy ochotę na dużo słodyczy i ciężkie ciasto. Każda warstwa wspaniale uzupełnia pozostałe, każdy smak idealnie współgra z innymi. Gratulacje Lisko!! Oryginał można zobaczyć tu . Polecam wielbicielom serników i tym, którzy do serników się dopiero przekonują. Sernik kajmakowy: Spód: 50 g orzeszków solonych  80 g ciastek kruchych np. herbatników 30 g masła 1 łyżka cukru(...)Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy zupełnie ostygnie, wyjąć i przygotować polewę: Polewa: Pozostałą

Z butelką mleczka w tle
Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką 137

orzechów: u mnie laskowe, ziemne, włoskie Masa śmietanowa: 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki likieru czekoladowego 2 łyzki cukru pudru łyżka kakao 100 g herbatników łyżka kakao łyżka masła Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy(...)gotową masę serową z bakaliami i czekoladą. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, pieczemy godzinę po czym wyłączamy piec i trzymamy jeszcze minimum 40 minut. Gdy sernik całkowicie ostygnie przygotowujemy masę śmietanową. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy likier, cukier puder i kakao. Wykładamy na sernik. Całość dodatkowo możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi (ja starłam

Słodka Strona
Sernik z żurawiną. Idealny 295

choć w tej chwili nie mogę nawet patrzeć na jedzenie, nawet słodkie, Wam chcę zaproponować sernik, który nas swoim smakiem niedawno zupełnie obezwładnił. To zdecydowanie jeden z najlepszych serników, jakie jadłam! Idealnie kremowy, gładki, delikatny. Słodko-waniliowy, z kwaśno-cierpkim musem żurawinowym. Kiedy tylko zobaczyłam go na Moich wypiekach wiedziałam, że muszę taki zrobić. Uwielbiam świeżą żurawinę(...)przykryciem, aż żurawina popęka. Przetrzeć przez sitko, mus wymieszać z napęczniałą żelatyną. Ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Partiami dodawać do całkowicie ostudzonego musu, delikatnie mieszając. Mus wyłożyć na sernik. Schłodzić przez 12 godzin przed podaniem. Smacznego! W następnym poście znów powrócimy do tematu ciasteczek. Nic nie poradzę na to, że zbliżające się Święta tak na mnie działają

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowy sernik i krótka przerwa 164

dyniowy miałam chętkę od dłuższego już czasu. W zeszłym sezonie się czaiłam , ale nic mi z tego nie wyszło - sama nie wiem, dlaczego. Bo, moi drodzy, popełniłam błąd ogromny. Sernik dyniowy jest bowiem tak pyszny, że słów mi brak! Śmiało może konkurować z moim ukochanym rabarbarowym, a to już nie byle co. Jako przepisu bazowego użyłam znalezionego(...)sobą, gdybym czegoś od siebie nie dała. W tym wypadku była to skórka pomarańczowa, która moim zdaniem pasuje tutaj idealnie. W innych przepisach, które widziałam, użyto znacznie więcej przypraw - sernik z pewnością byłby wtedy bardzo aromatyczny i korzenny. Tutaj przypraw nie ma tak dużo, w związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat nadaje ciekawego posmaku i jest jak najbardziej wyczuwalny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nie dla mnie, czyli sernik lukrecjowy 162

sernik, bo te uwielbiam.  C. próbował w trakcie przygotowań, ja troszkę się bałam. Odruchowo oblizałam łyżkę przed wrzuceniem jej do zlewu - aż mnie skręciło... Byłam przerażona, bo sernik był  wyjściowy - współpracownicy C. umówili się na spotkanie, ja miałam zapewnić desery. Kiedy dojechaliśmy na miejsce, a gospodarz oświadczył, że nie może się doczekać sernika, bo to jego(...)głowy. Jeżeli jej nie znacie, spróbujcie, ciasto z pewnością Was zaskoczy. Lukrecja bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować. Lukrecjowy sernik na zimno Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 130 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 400 ml śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z rabarbarem - jeszcze jest czas 146

wcześniej, a poza tym cały czas widuję rabarbar na straganach. Więc jak ktoś ma chęć, ma też możliwości). Piekłam już sernik z rabarbarem, teraz przyszła pora na sernik na zimno. Nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu, który by mnie w pełni usatysfakcjonował. Rabarbar jest popularny, ale serniki z jego udziałem to ciągle nie najbardziej rozchwytywane ciasta. Postanowiłam więc(...)spłynął do biszkoptu, nasączając go i nadając mi kolor. Mi się ten efekt podoba, ale jeśli chcecie mieć żółciutki biszkopt, poczekajcie z wylaniem masy, aż zacznie lekko tężeć. Sernik cytrynowy z rabarbarem na biszkopcie (na zimno) Składniki: (na formę 20x20 cm) biszkopt: 2 jajka 70 g cukru 45 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej skórka otarta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik królewski 1792

waniliowy sernik z rodzynkami, otulony kakaowym ciastem. W przepisie oryginalnym (click) użyto zwykłego, trzykrotnie mielonego twarogu, ja wykorzystałam twaróg sernikowy z wiaderka, który wg mnie świetnie się spisał. Sernik wyszedł taki jak lubię: konkretny i raczej ciężki, choć puszysty dzięki osobnemu ubiciu białek. Idealny do niedzielnej kawki i na zbliżajace się Święta. Jak każdy szanujący się sernik, powinien swoje „odleżeć”. Proponuję więc schłodzić go całą noc w lodówce, będzie lepiej smakował i łatwiej się kroił. Sernik można śmiało przechowywać parę dni w lodówce( u mnie 3), tylko zyska na smaku.... Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku...   Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33

Mia Cucina Sofieta