dyniowy miałam chętkę od dłuższego już czasu. W zeszłym sezonie się czaiłam , ale nic mi z tego nie wyszło - sama nie wiem, dlaczego. Bo, moi drodzy, popełniłam błąd ogromny. Sernik dyniowy jest bowiem tak pyszny, że słów mi brak! Śmiało może konkurować z moim ukochanym rabarbarowym, a to już nie byle co. Jako przepisu bazowego użyłam znalezionego(...)sobą, gdybym czegoś od siebie nie dała. W tym wypadku była to skórka pomarańczowa, która moim zdaniem pasuje tutaj idealnie. W innych przepisach, które widziałam, użyto znacznie więcej przypraw - sernik z pewnością byłby wtedy bardzo aromatyczny i korzenny. Tutaj przypraw nie ma tak dużo, w związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat nadaje ciekawego posmaku i jest jak najbardziej wyczuwalny
Pożeraczka, czyli raz adobrzesernik, bo te uwielbiam. C. próbował w trakcie przygotowań, ja troszkę się bałam. Odruchowo oblizałam łyżkę przed wrzuceniem jej do zlewu - aż mnie skręciło... Byłam przerażona, bo sernik był wyjściowy - współpracownicy C. umówili się na spotkanie, ja miałam zapewnić desery. Kiedy dojechaliśmy na miejsce, a gospodarz oświadczył, że nie może się doczekać sernika, bo to jego(...)głowy. Jeżeli jej nie znacie, spróbujcie, ciasto z pewnością Was zaskoczy. Lukrecja bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować. Lukrecjowy sernik na zimno Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 130 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 400 ml śmietany kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrzewcześniej, a poza tym cały czas widuję rabarbar na straganach. Więc jak ktoś ma chęć, ma też możliwości). Piekłam już sernik z rabarbarem, teraz przyszła pora na sernik na zimno. Nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu, który by mnie w pełni usatysfakcjonował. Rabarbar jest popularny, ale serniki z jego udziałem to ciągle nie najbardziej rozchwytywane ciasta. Postanowiłam więc(...)spłynął do biszkoptu, nasączając go i nadając mi kolor. Mi się ten efekt podoba, ale jeśli chcecie mieć żółciutki biszkopt, poczekajcie z wylaniem masy, aż zacznie lekko tężeć. Sernik cytrynowy z rabarbarem na biszkopcie (na zimno) Składniki: (na formę 20x20 cm) biszkopt: 2 jajka 70 g cukru 45 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej skórka otarta
Pożeraczka, czyli raz adobrzewaniliowy sernik z rodzynkami, otulony kakaowym ciastem. W przepisie oryginalnym (click) użyto zwykłego, trzykrotnie mielonego twarogu, ja wykorzystałam twaróg sernikowy z wiaderka, który wg mnie świetnie się spisał. Sernik wyszedł taki jak lubię: konkretny i raczej ciężki, choć puszysty dzięki osobnemu ubiciu białek. Idealny do niedzielnej kawki i na zbliżajace się Święta. Jak każdy szanujący się sernik, powinien swoje „odleżeć”. Proponuję więc schłodzić go całą noc w lodówce, będzie lepiej smakował i łatwiej się kroił. Sernik można śmiało przechowywać parę dni w lodówce( u mnie 3), tylko zyska na smaku.... Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku... Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33
Mia Cucina Sofietabezglutenowców . Sernik ten nie posiada dodatku jakiejkolwiek mąki. Dziwne? - Tak może się wydawać. Jak więc zrobić kruchy spód i jak utrzymać masę serową w całości? Mnie się udało. Sernik jest malutki, gdyż na eksperymenty kuchenne biorę mniejsze porcje składników. Dlatego wyjątkowo masa serowa jest z 0,5 kg sera. Co ciekawe - sernik nie zawiera również(...)kwas pantotenowy, dużo wapnia, potasu i fosforu. Nic, tylko rozkoszować się jego wyjątkowym smakiem. Przepis na okrągłą formę 20 cm: Sernik na zielono BEZGLUTENOWY Kruchy spód: 100 g wiórków kokosowych 2 czubate łyżeczki karobu 1 spora łyżka miodu wielokwiatowego - prawdziwego 5 łyżek amarantusa ekspandowanego 2 łyżki bezglutenowych otrębów owsianych 1 żółtko łyżeczka wody 1,5 łyżki białka
Eat Shrimpssmakuje wszystkim. Uwielbia go nawet nie-sernikowy przyszły mąż (córki) i zięć (matki), prosi o dokładkę i gdy ma ochotę na ciasto - składa zamówienie właśnie na niego. Ten konkretny sernik robiony był w średniej tortownicy z połowy porcji i całej puszki brzoskwiń. Przepis (z kg sera) jest na bardzo dużą blaszkę. Lepszy jest jeśli weźmiemy wtedy 2 puszki brzoskwiń(...)kawałka. Sernikowe szaleństwo trwać u nas będzie, bo obie mamy ostatnio smaki na kombinacje z serem. Spodziewajcie się więc mnóstwa inspiracji. Zapraszamy Cię na już opublikowane sernikowe receptury: 1. Sernik malinowy z bezą , 2. Sernik na zimno "milky way"/"w-z" Aby nic nie umknęło: - zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :) Więcej przepisów
Wypisz WymalujPrzepisów na ten sernik jest mnóstwo i każdy wychodzi równie dobrze jak ten mój . Miał być zwykły sernik na 1 listopada ale w otchłani szafki znalazłam 2 tabliczki białej czekolady i na szybkiego odnalazłam kilka przepisów z białą czekoladą . Padło na mus z białej czekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny(...)sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru (można dodać więcej nie lubię zbyt słodkich serników) Tabliczka gorzkiej czekolady roztopiona , ostygnięta 3 łyż. kakao 3 łyż. mąki ziemniaczanej lub pszennej (użyłam ziemniaczaną ) Ekstrakt z wanilii lub sok z połówki limonki
Wypieki UliŚwięta w naszym domu nie mogą obejść się bez sernika. W zeszłym roku na Boże Narodzenie upiekłam sernik pomarańczowy. Każdego roku piekę inny sernik, dwa lata temu był sernik z migdałami . W tym roku przygotowałam sernik kajmakowy z nutą wanilii, domowym cukrem waniliowym i czekoladą.Ten sernik jest najlepszy, po 1-2 dniach od upieczenia(...)Nuta wanilii w serniku doskonale wpisuje się w Święta Bożego Narodzenia. Polecam Wam Przepis na sernik kajmakowy z nutą wanilii: Składniki: 1 kg twaróg półtłusty, 7 szt jaja, (3 żółtka do ciasta i 4 żółtka + wszystkie białka do masy serowej) 1/2 kostki margaryny, 50 g masła 1 puszka kajmaku waniliowego 6 łyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe Winiary
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik złota rosa to od jakiegoś czasu jeden z najpopularniejszych rodzajów sernika. Ja robiłam go już kilkukrotnie, ale jakoś nie wstawiłam nigdy przepisu, więc dziś już się zmobilizowałam żeby to nadrobić. Sernik jest naprawdę pyszny, więc nie dziwię się że jest tak popularny. Wbrew pozorom jest łatwy do zrobienia I zawsze wychodzi. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto(...)olej I mleko I zmiksować ostrożnie do połączenia składników. Następnie miksując na małych obrotach wmikować partiami ser. Masa powinna być dość rzadka. Masę przelać do blachy z przygotowanym ciastem. Sernik wstawić do piekarnika I piec ok. 45-50minut w temperaturze 170 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Beza: 7 białek pozostałych z ciasta i masy serowej 0,5szkl cukru
Waniliowe Improwizacjewłaśnie o to chodzi. Całość wylewamy na przygotowany spód. Wkładamy delikatnie do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni góra – dół. Pieczemy ok . 50 minut. Po tym czasie sernik wyciągamy delikatnie z piekarnika. Ciasto powinno być lekko luźne na środku. Tak ma być Sernik stężeje w lodówce. Sernik studzimy a następnie wkładamy na minimum 8h. Opcjonalnie polewamy(...)cukru pudru dodajemy kilka kropel wody i łyżeczkę likieru pistacjowego. Miksujemy aż powstanie gładki lukier. Jeśli lukier jest za luźno dodajemy trochę cukru pudru. Polewamy ciasto. Smacznego . Artykuł Sernik baskijski pistacjowy pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESernik inspirowany tym z bloga Moje Wypieki. Zmniejszyłam mocno ilość czekolad w piance piernikowej, w następstwie czego nabrałam obaw czy masa mi odpowiednio zastygnie, dlatego dodałam jeszcze do śmietany 1 op. śmietan-fixu. Efekt jest taki, że pianka wyszła mi na tyle zwarta, że ślizgała się po powidłach, co ogólnie, choć smakowo sernik wyszedł pyszny, nieco utrudnia(...)twaróg, jajka, proszek budyniowy, cukier, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około godzinę. Wystudzony sernik smarujemy powidłami – można z tego kroku zrezygnować – patrz wstęp do przepisu;) Masa śmietanowo-piernikowa: Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody (u mnie około 9-10 łyżeczek), mieszamy
Smaki Na TalerzuSernik na ciasteczkowym spodzie to super pomysł na pyszne ciasto serowe, które pokochacie już po skosztowaniu. Jest bardzo smaczny, delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Sernik z tego przepisu jest bardzo łatwy w przygotowaniu, zawsze … Artykuł Sernik na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSernik, który urzeka już od pierwszego kęsa, od zatopionego widelczyka w kremowej konsystencji i rozpływający się w ustach. Jest równy, wilgotny, nie pęka i nie opada! Koniecznie spróbujcie! Co nam trzeba? 300 g herbatników maślanych 120 g masła 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego lub po prostu z wiaderka dobrej jakości 200 g śmietany 30% 8 żółtek 4 białka(...)herbatniki kruszymy. Łączymy to ze sobą i wykładamy na dno tortownicy wyściełanej papierem do pieczenia. Ugniatamy i pieczemy 10 minut w 200 stopniach Następnie mieszamy wszystkie składniki na sernik. Ja używam miksera, ale na małych obrotach i tylko do połączenia składników i aby masa była jednolita. Za długie ubijanie spowoduje, że wybijemy powietrze i masa nam się zbije
LatosiowydomPrzepis na sernik szlachecki jest niesamowicie prosty, serniczek ładnie wygląda i nie opada. Jeśli jesteście miłośnikami serników, ten przepis z pewnością będzie dla Was idealny. Artykuł Sernik szlachecki pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plSernik królewski to deser o wyrafinowanym smaku i eleganckim wyglądzie. Dzięki temu zasługuje na honorowe miejsce na liście przysmaków, podczas wyjątkowych okazji. Artykuł Sernik królewski pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl