Wielkanoc już tuż tuż. Podrzucam więc sprawdzone przepisy na terriny, paszteciki i inne ciekawe potrawy. Terrina ze śledzi Paszteciki z łososiem i chrzanem Śledzie w sosie musztardowym Terrina z łososia Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem Ciasto francuskie z serem feta
Passions hobbies lifeonfitura z czerwonej cebuli z majerankiem jest pysznym dodatkiem do mięsa, szczególnie polecam ją do smażonej wieprzowej polędwicy. Konfitura z czerwonej cebuli również idealnie nadaje się do marynowanych śledzi , śledzie możemy ułożyć na konfiturze lub zrobić kanapki, czy tartinki z ciemnego chleba, na którym układamy po łyżeczce konfitury z czerwonej cebuli, oraz po kawałku śledzia. Tartinkę dekorujemy natką pietruszki. Najlepsza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarynowanych pieczarek biała część pora 3-4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Dobrze odsączone z oleju płaty śledziowe kroimy w większą kostkę lub dzwonka, pokrojone śledzie wrzucamy do miski. Marynowane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki a następnie dodajemy do śledzi. Białą część pora kroimy na mniejsze części po czym wrzucamy do śledzi i pieczarek. Ugotowane na twardo jajka kroimy
Smakowite Daniaostrej cebuli tylko pogłębia smak! Zaś doprawienie tatara wasali i sosem sojowym są przysłowiową kropką nad i ! Polecam też inne propozycje na tatara z ryby: – Tatar ze śledzia na pumperniklu – Tatar ze śledzia marynowany w wódce – Tatar z łososia – Tatar ze śledzia z żurawiną Składniki na 4 duże lub 6 mniejszych porcji. 300 g filetów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1. Buraki ugotowane 2 średniej wielkości 2. Śledzie 400 g ( u mnie w oleju) 3. Ogórki konserwowe 3 średniej wielkości 4. Jabłko małe 1/2 5. Cebula mała 6. Majonez Kielecki 3 łyżki 7. Sól 8. Pieprz 9. Szczypiorek do dekoracji Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojone w kostkę buraki. Kolejno dodajemy pokrojone śledzie, ogórki, jabłko oraz cebulkę. Całość doprawiamy(...)kilka godzin do lodówki. Przed samym podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! * Buraczki ugotowane możemy kupić w każdym większym sklepie. Dzięki temu zaoszczędzimy czas na gotowanie buraków. * Jeśli użyjecie Śledzi z "wiaderka" należy wcześniej wymoczyć, zmieniając wodę. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz
Kulinarne przygodyUwielbiam śledzie praktycznie pod każdą postacią, ale długo wzbraniałam się przed spróbowaniem tych pod buraczkową pierzynką - w ostatnie święta zrobiła je ciocia i tak mi posmakowały, że w tym roku robię je u siebie w domu. Są przepyszne
Prosty przepis naRolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej to nic innego jak filety śledziowe zawijane z warzywami. Bardzo lubię śledzia i zazwyczaj staram się go przygotować na różne sposoby. Tym razem naszła mnie ochota na takie prawdziwe domowe rolmopsy , więc szybko zabrałam się do roboty, a już kolejnego dnia rolmopsy były gotowe do spożycia. Przygotowuję je zazwyczaj jako(...)octowa: * 1/3 szklanki octu spirytusowego * 2/3 szklanki wody * 2 łyżeczki cukru * 3 łyżki oleju * 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego * 4 kulki ziela angielskiego * 2 liście laurowe * 1 cebula Wykonanie: Śledzie opłukać wodą, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki kiszone pokroić w ćwiartki. Na każdym płacie śledzia położyć kawałek ogórka i kilka piórek cebuli. Zawinąć w rulon, spiąć
Zrób to smacznie