500 g śledzi solonych 1 szkl majonezu 1- 1,5 jabłka 1 pomarańcza lub 4-5 mandarynek 1 cebula 2 ogórki kiszone cukier pieprz sól Filety śledziowe wymoczyć w wodzie by nie były słone. Osączyć, pokroić na kawałki. Jabłka i pomarańcze umyć, obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać w półplasterki, Obrane ogórki pokroić w plastry lub kostkę. Wymieszać owoce i warzywa z majonezem, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Polać pokrojone śledzie i udekorować. czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...